Kısıtlama düşürüldü

Kısıtlama düşürüldü

Kısıtlama düşürüldü

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre K-1-9 salgınında yakın temasta olanların karantina süresi 14 günden 10 güne düşürüldü.Sağlık Bakanlığı tarafından yakın temaslıların k-arantina süresine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bilimsel çalışmalar doğrultusunda H-astalık Kontrol Önleme Merkezi (CDC) ve Avrupa H-astalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) tarafından yapılan güncellemeler ülkemiz tarafından anlık olarak takip edilmekte ve rehberlerimize entegre edilmektedir” söylendi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Yakın temaslılar 10 gün boyunca k-arantinada kalır. K-arantina dönemi süresince herhangi bir s-emptom gelişmeyen kişilerin k-arantinası, P-CR yapılmaksızın, 10. gün sonunda biter. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gerekli olan tedbirlere devam ederler.

”7. GÜNÜN SONUNDA KARANTİNA SONLANDIRILABİLİR”
Ayrıca yakın temaslı olan ve izlem süresince s-emptom gelişmeyen kişilerde, P-CR testi sonucuna göre 7. gün sonunda k-arantina sonlandırılabilir. P-CR testi, ancak kapasitenin uygun olduğu durumlarda, en erken 5. Günden sonra evde numune alınarak yapılabilir. P-CR testi n-egatif çıkan ve semptom gelişmeyen kişilerde 7. gün sonunda k-arantina sonlandırılır.

”ÇALIŞANLARIN 8. GÜNDE İŞE GERİ DÖNÜŞLERİ SAĞLANABİLİR”
Yakın temaslılarda k-arantina hiçbir şekilde 7 günden önce sonlandırılamaz. Çalışanların 8. Günde işe geri dönüşleri sağlanabilir. Bu uygulama yüksek r-iskli kişilere (yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları, bağışıklığı düşük hastalar vb. Toplu yaşam alanlar) bakım verilen alanlarda uygulanmaz. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gerekli olan tedbirlere devam ederler”

”4 METREKAREYE 1 KİŞİ”
Öte yandan açıklamada “P-a-ndemi döneminde hastalık yayılımının ve yakın temasın azaltılması amacı ile işletmeler iyi havalandırması olan, 4 metrekareye 1 kişi çalışılacak alanlar biçiminde düzenlenmelidir” uyarısı da yapıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.