Kendi İşini Kuracaklara 50 bin lira hibe desteği başladı

Kendi İşini Kuracaklara 50 bin lira hibe desteği başladı

Kendi İşini Kuracaklara 50 bin lira hibe desteği başladı

Hükümetin vaatleri arasında en dikkat çeken konulardan olan , kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 50 bin lira geri ödemesiz ve 100 bin lira faizsiz geri ödemeli kredi desteği uygulanmaya başlandı.

İsbilgisi.com olarak aldığımız bilgilere göre sadece gençlere değil, kendi işini kurmak isteyen tüm girişimlere uygun koşullar sağlandığında geri ödemesiz 50 Bin TL hibe desteği verilecek. Burada dikkat edilmesi gereken 50 bin TL geri ödemesiz hibe desteğinde üst limit. Bu miktarda kurulacak iş için yeterli gelmezse 100 Bin TL uygun geri ödeme koşullarıyla faizsiz kredi desteğinden de yararlanabilirsiniz. 

100 bin liralık kredi desteği tamamen masrafsız ve sıfır faizli olarak KOSGEB tarafından karşılanmaktadır. 100 Bin TL miktar olarak yüklü olduğu için her isteyene verilmiyor. Uygun koşulların sağlanması halinde kişiden bankadan teminat mektubu almanızı istiyorlar. Diyelim ki gittiğiniz bankalar size teminat mektubu vermediler, o zaman KOSGEB devreye giriyor ve sizin işyerinizde ki eşyalara tebdir koyarak sizi bu krediden faydalandırmaya çalışıyor.

KOSGEB Tarafından verilen hibe destekleri:

- Kuruluş giderleri: İşletme kuruluş desteği olarak maksimum 2 bin TL verilmektedir. İşletme kuruluş desteği; işinizi kurmaya yönelik teknik, hukuki, muhasebe kayıtları, iş planı çalışması gibi harcamalarınız için verilecek.
 
- İşyeri malzeme ve gereçleri: İşyeriniz için gerekli malzeme, makine ve çeşitli harcamalar için üst limit 18 bin TL.
 
- Temel işletme giderleri: İşinizi kurduğunuz andan itibaren kira, personel maaşları gibi işletme giderlerine yönelik 30 bin TL’ye kadar işletme giderleri desteği veriliyor. Bu destek sayesinde işletmeniz faaliyet halindeyken personel, kira gibi giderler geri ödemesiz olarak verilecek.

KOSGEB Desteğinden Yararlanma Koşulları:
 
- Girişimcilik eğitim koşulu: KOSGEB tarafından ücretsiz veriliyor. 10 gün sürüyor. Her şehirde belirli tarihlerde eğitim veriliyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimciler, girişimcilik sertifikası alıyor. Eğer örgün üniversite eğitimi sırasında girişimcilik dersi aldıysanız bu eğitimden muaf olabiliyorsunuz.
 
- Proje sunumu: İşinizle ilgili kapsamlı bir sunum yapmanız gerekiyor. Bu sunum için iş planı hazırlamanız gerekecek. İş planını, işinizle ilgili birçok bilginin yer aldığı rapor olarak düşünebilirsiniz.
 
- Kurul onayı: Projenizi hazırlayıp, iş planı ile birlikte şehrinizdeki KOSGEB birimlerine sunuyorsunuz. Kurul, iş projenizi yapılabilirlik başta olmak üzere önceden belirlenen kriterlere göre değerlendiriyor. Projenizin onaylanıp, onaylanmadığı tarafınıza iletiliyor.
 
- Proje kabul ve destek sağlanması: Projeniz onaylandığında işinizi kurmanız için gerekli tüm yönlendirmeler yapılıyor ve resmi olarak kuruluş süreci başlıyor. Süreçle birlikte destek ödemeleri de yapılmaya başlanıyor.

memurlarahaber.com olarak size tavsiyemiz görüşmek için direk KOSGEB e gitmenizdir. Size kredi çıkartabiliriz şeklinde vaatler vererek sizleri dolandırmaya çalışan kişilerden uzak durunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.