Kanser yapıyor! "3 yıl önce sorsalar 'Olmaz' derdim ama..."

Kanser yapıyor! "3 yıl önce sorsalar 'Olmaz' derdim ama..."

Kanser yapıyor! "3 yıl önce sorsalar 'Olmaz' derdim ama..."

Meme silikonunun kansere yol açıp açmadığı yıllardır tartışılıyor. Türkiye'de ilk yüz ve rahim naklini gerçekleştiren Prof.Dr. Ömer Özkan, "3 yıl önce 'Silikon kansere yol açar mı?' diye sorsanız 'Açmaz' derdim. Milyonda bir görülecek şekilde silikon kılıfından da kanser gelişebiliyor. Ülkemizde henüz görülen vaka yok" dedi
1
Türk Kanser Araştırmaları ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi tarafından Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde, meme kanserine dikkati çekmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan burada yaptığı konuşmada, her hastalıkta olduğu gibi meme kanserinde de erken tanının önemli olduğunu vurguladı. Meme kanserinde plastik cerrahinin yerinin son yıllarda çok önemli hale geldiğine değinen Özkan, kadının cinsel kimliğinin korunmasının yaşamın korunması kadar önemli olduğunu aktardı.
2Silikon kansere yol açar mı
Silikon kansere yol açar mı? 
Plastik cerrahideki gelişmeleri anlatan Özkan, şöyle konuştu:

"3 yıl önce bana 'Silikon kansere yol açar mı?' diye sorsanız 'Açmaz' derdim. Herkes böyle söylerdi. Halbuki çok avantajlı olduğu söylenirdi çünkü silikon meme içine enjekte edilmiyor, bir protezdir, kalıptır ve memenin altına konur. Bir kitle varsa onun erken fark edilmesini sağlar.

3
Hasta kendini muayene ettiğinde, MR ve mamografide net görülmesini sağlar. Silikon veya değişik protezlerin uzun yıllardır suçlanmasının nedenlerinden birisi deneysel olarak çıkan birkaç faktördür, suçsuz kabul edilir. Bunların kansere yol açmadığı, birkaç romatolojik hastalığa yol açtığı söylenirdi.
4Milyonda bir de olsa görülüyor
Milyonda bir de olsa görülüyor! 
Ama milyonda bir görülecek şekilde, silikon kılıfından da kanser gelişebiliyor. Ülkemizde henüz görülen vaka yok. Silikonun etrafındaki kılıftan da bir kanser, lenfoma türünün geliştiği anlaşıldı. Dünyadaki sayı çok az, bir elin parmaklarını geçmez ama ihmal edilmemesi gerekiyor. Ne kadar erken saptanırsa o kadar kolay tedavi edilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.