KAMYO ve KHO Öğrenci Alımı

KAMYO ve KHO Öğrenci Alımı

KAMYO ve KHO Öğrenci Alımı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Astsubay Meslek Yüksek Okulu KAMYO da Astsubay olmak üzere, KHO Kara Harp Okulu 'nda Subay olmak üzere yetiştirilmek için öğrenci alımı yapılacaktır.

Başvurular elektronik ortamda 2 Aralık 2016 tarihine kadar yapılacak

Astsubay MYO Kamyo başvuru şartları:  

Baraj puanı, adayların 2016 YGS (1, 2, 3, 4, 5, 6) puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanır. Baraj puanını sağlayan adaylar seçim aşamaları için Kara Harp Okuluna davet edilecektir. YGS veya LYS sonucunda TABLO-1 belirtilen K.K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu ön lisans bölümlerine karşılık gelen ön lisans / lisans bölümlerinden birine yerleşmiş olmak. Öğrencilerin İşletme Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Uçak Teknolojisi, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi ve Yapı Tesisat Teknolojisi programlarından birine kontenjanlar esas alınarak yerleştirmesi K.K.Asb. MYO K.lığı tarafından yapılacaktır.  01 Ocak 1995 ve daha sonra doğanlar müracaat edebilir. 

Kara Harp Okulu KHO başvuru şartları:

Üniversiteye giriş yıllarına göre Lisans Yerleştirme Sınavının 2013, 2014, 2015 veya 2016 (LYS) ilgili MF-4, TM-1, 2, 3 ve DİL-1 puan türlerinden birinde puana sahip olmak. Birinci Sınıf Başvuru tarihi itibariyle en fazla 21 yaşında (1995 ve sonrası doğumlu) İkinci Sınıf Başvuru tarihi itibariyle en fazla 22 yaşında olmak (1994 ve sonrası doğumlu) Üçüncü Sınıf Başvuru tarihi itibariyle en fazla 23 yaşında olmak (1993 ve sonrası doğumlu) olmak.

Astsubay MYO Kamyo başvuru kılavuzu ve başvuru sayfası için BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.