KAMUYA EN AZ İLKOKUL MEZUNU 30 BİN PERSONEL ALINIYOR

KAMUYA EN AZ İLKOKUL MEZUNU 30 BİN PERSONEL ALINIYOR

KAMUYA EN AZ İLKOKUL MEZUNU 30 BİN PERSONEL ALINIYOR


Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına 30 bine yakın askeri personel alımı yapılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı --->> Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Erbaş

Jandarma Genel Komutanlığı --->> Uzman Erbaş

Sahil Güvenlik Komutanlığı --->> Uzman Erbaş

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

* T.C. vatandaşı ve erkek olmak

* Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak 

* Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak 

* Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak

* Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranşlları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüĢleri benimsememiş olmak

* Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak)

* Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak

Jandarma Genel Komutanlığı, uzman erbaş alım ilanına başvurularda, askerlik hizmetini yapmış olmak şartı bulunmamaktadır. Halen silahaltında bulunanlar da başvuru yapabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ, YERİ ve ŞEKLİ

Jandarma Genel Komutanlığı personel alım ilanına başvurular, 30 Ekim - 13 Kasım 2017 tarihleri arasında www. jandarma.gov.tr internet adresinden yapılacak.

----------------------------

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), geçtiğimiz Mart ayında Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevlendirilmek üzere askeri personel alınacağını duyurdu.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

T.C. vatandaşı ve erkek olmak, uzman çavuş adayları en az lise ve dengi okul mezunu olmak, sözleşmeli er alımı için en az ilköğretim mezunu olmak, 25 yaşını bitirmemiş olmak, askeri okullardan ilişiği kesilmemiş olmak, boy ve kilon oranları tablosunda istenilen oranda olmak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına uzman erbaş ve sözleşmeli er alım ilanına başvurular, 1 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. İlanda talep edilen şartlara durumu uyan adaylar; http://www.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinden çevrimiçi (online) olarak başvuru yapabilecek.

-------------------------------------

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere belirtilen branşlarda uzman erbaş alımı yapılacak

 
BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR
 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2017 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak, askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak
 
Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek, yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, i. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak
 
En az 164 cm. boyunda olmak koşuluyla, Sayfa-12’de yer alan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak.
 
BAŞVURU SÜRECİ, YERİ ve ŞEKLİ
 
Başvurular; 13 Kasım - 6 Aralık 2017 tarihleri arasında, sadece www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum