Kamu Personeli Alımlarında Yaş ve Öğrenim Şartları Kaldırılmalıdır

Kamu Personeli Alımlarında Yaş ve Öğrenim Şartları Kaldırılmalıdır

Kamu Personeli Alımlarında Yaş ve Öğrenim Şartları Kaldırılmalıdır

MEMURLARAHABER.COM haber sitesi olarak sizler için günlük olarak tüm kamuda yapılan iş ilanlarını sizlere ulaştırıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Facebook sayfamızdan mesaj, yorum ve sitemizin yorum, iletişim mesajlarında yüzlerce takipçimiz aynı konudan yakınmaktadır.

Son olarak 2010  Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS iptal edilmesiyle, ülkemizde yapılan KPSS sınavlarında kopya çekildiği tescillenmiş oldu. Bu sınavdan önce ve sonra yapılan Askeri liseler, Harp okulları, Polislik, Devlet memurluğu sınavların nerdeyse tamamında FETÖ örgütünün kopya ile üyelerini yerleştirdikleri görülmektedir. Burada uzun yıllardan beri buraları hak edenlerin hakkı yenildi.

Şimdi ise kamuda bu gurubun temizlenmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bir yandan temizlik gerçekleşirken diğer bir yandan ise büyük ölçekli personel alımları yapılmaya başlandı. Mevcut durumda ise geçmişte haksız bir şekilde sınavlarda kaybettirilenler yaş şartını takılmaktadır.

657 Devlet Memurları Kanunun da "en az 18 yaşını tamamlıyanlar Devlet memuru olabilirler" hükmü yer almaktadır. Kurumların kendi mevzuatları ile düzenledikleri yaş şartları mağduriyetlere neden olmaktadır.

Sözleşmeli er alımlarında yaş şartı en fazla 25, Polis Memuru alımlarında yaş şartı 30, Adalet Bakanlığı alımlarında yaş şartı 35 olarak uygulanmaktadır. Tüm açıktan personel alımlarında yaş şartları derhal kaldırılmalı mağdur olanlara bir hak daha tanınmalıdır.

Bu olağanüstü dönemde  TÜM ALIMLARDA EN AZINDAN BİR YIL BOYUNCA YAŞ ŞARTI ARANMAMALIDIR. BİLNMELİDİRKİ FETHULLAH CEMAATİNİN GEÇMİŞ YILLARDA BİNLERCE ADAYI MAĞDUR EDİP MEMUR OLMASINI ENELLLİĞİ AP AÇIK ORTADADIR. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum