KALDIRILMALIDIR

KALDIRILMALIDIR

KALDIRILMALIDIR

TAŞERONLUK TARİHE KARIŞMALI
Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar tarafından TAŞERONLARA KADRO AÇIKLAMASI geldi.

Taşeronluk konusunda günlük çözüm yerine, kökten çözümün önemine vurgu yaparak, "Asıl iş ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan, işçi işi yapan işçi, memur işi yapan memur olarak kadroya alınmalı. Taşeron işçilik artık tarihe karışmalı." dedi.

Açıklamalarına devam eden Ağar 'Karayollarında asıl işi yaptıklarına ve derhal kadroya alınmalarına' hükmetti. Bunun üzerine gerekli duyarlılığı gösteren hükümet, Karayolları'nda taşerona bağlı çalışan 10 bin işçiyi kadroya aldı. Bu adımın bugün de atılmasını istiyor ve bekliyoruz." dedi."Hükümetin taşeron işçilik sorununu çözüme kavuşturma iradesini önemsiyoruz.

Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları tarafından yürütülen çalışmaların en kısa sürede nihayete erdirilmesi gerekiyor. Tabii bu yapılırken taşeron işçilerin talep ve beklentileri de göz önünde bulundurulmalı. Çünkü beklentileri karşılamayan bir düzenleme, var olan sorunu ortadan kaldıramaz.


Taşeron işçilik konusunda günü kurtaran çözüm ve formüller yerine samimi ve sorunu kökten çözen bir düzenlemeye gidilmeli. Asıl iş ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan, işçi işi yapan işçi, memur işi yapan memur olarak kadroya alınmalı. Taşeron işçilik artık tarihe karışmalı." dedi.

"Hükümetin, çözümü kamuoyuyla paylaşmaması nedeniyle ortada birçok iddia söz konusu. Bir iddiaya göre taşeron işçilere özel sözleşmeli personel statüsü verilecek, diğer iddiaya göre devlet bir şirket kuracak, taşeron işçiler bu şirket üzerinden çalışmaya devam edecek. Biz bu iki yönteme de karşıyız. Taşeron işçilerin, devletin kuracağı şirket üzerinden kamuda istihdam edileceği bir model doğru ve kabul edilebilir değil. Böyle bir uygulama bizzat devletin kendisinin taşeron olması anlamına gelir ki bu da sorunu bugünkünden daha vahim hale getirir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.