iyi hal indirimi!

iyi hal indirimi!

Kütahya’da eski eşini 9 kurşunla öldüren adama iyi hal indirimi!

Kütahya'da boşandığı eşini, 9 el ateş ederek öldüren İ. S.'ye tutuklu yargılandığı mahkemede 'haksız tahrik ve iyi hal indirimi' uygulandı

 

Kütahya’da boşandığı eşi 3 çocuk annesi Serpil Erdoğan’ı (40), 9 el ateş ederek öldüren İ.S.’ye (41), tutuklu yargılandığı mahkemede ‘haksız tahrik ve iyi hal indirimi’ uygulandı.

16 yıl 3 ay hapis
Sanık İ.S., son savunmasında, “Ben vurmadım. Kendisi öldü. O anki psikolojiyle ne oldu bilmiyorum” dedi.
Açıklamasının ardından İ.S. çıkarıldığını mahkemece “haksız tahrik ve iyi hal indirimi” uygulanmasının üzerine, 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?
Olay, geçen yıl Ocak ayında Maltepe Mahallesi Pilot Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü yakınlarında meydana geldi. İ.S., 03 AAJ 566 plakalı minibüsü ile caddeden geçtiği sırada boşandığı ancak birlikte yaşadığı eşi Serpil Erdoğan’ı gördü. Caddede eski eşler arasında çıkan tartışmada İ.S., ‘Ben dostumla giderim, senin arabana ihtiyacım yok. Sen ne utanmaz adamsın ? Seni istemiyorum, zina yapacağım sen de seyredekceksin’ dediğini iddia ettiği Erdoğan’a yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayı çıkarıp, 9 el ateş etti. Ardından da minibüsle olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Serpil Erdoğan ise ambulansla kaldırıldığı Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan İ.S., polis ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“Ben vurmadım kendisi öldü”
Kütahya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık İ.S. hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık İ.S., öldürülen Serpil Erdoğan’ın yakınları ile avukatlar katıldı. Son savunmasını yapan İ.S., mağdur olduğunu ve olayın istemeden olduğunu ifade ederek, “İstemeden oldu. Çocuklarım mağdur. Ben yine mağdurum. Ben vurmadım. Kendisi öldü. O anki psikolojiyle ne oldu bilmiyorum” dedi.

KASTEN ÖLDÜRMEKTEN 15 YIL HAPİS
Mahkeme heyeti, sanık İ.S.’ye eski eşi Serpil Erdoğan’ı öldürmekten, önce müebbet hapis cezası verirken, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayıp cezayı 15 yıla düşürdü. Sarı ayrıca ruhsatsız silah taşımak suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası ile 1000 lira adli para cezasına çarptırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum