İtalyan doktor, hastanede yaşananları anlattı

İtalyan doktor, hastanede yaşananları anlattı

"Yaşlı hastalar yakınları ile kamera aracılığıyla vedalaşıyorlar. Ölmeden önce bilinçlerini kaybetmiyorlar, komaya girmiyorlar"

İtalyan doktor açıkladı! Ağlayarak yalvarıyorlar: Can çekişiyorlar, boğuluyorlar...
Son dakika haberlere göre, bir günde 368 insanın can verdiği İtalya'da corona virüsle savaşan doktorlardan birinin paylaştığı mesaj şok dalgasına yol açtı. Doktor, "Yaşlı hastalar yakınları ile kamera aracılığıyla vedalaşıyorlar. Ölmeden önce bilinçlerini kaybetmiyorlar, komaya girmiyorlar" diyor. Dünya çapında virüsün bulaştığı insanların sayısı 170 bini bu sabah itibariyle aştı, salgında ölenler ise 6 bin 500'den fazla. Öte yandan İran'da yeni tip corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 129 kişi artarak 853'e yükseldi.

İran'da yeni tip corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 129 kişi artarak 853'e yükseldi. Her gün yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği ve corona virüsün şu anki merkez üssü İtalya'da da, bir doktorun Facebook hesabına yazdıkları dünya çapında viral oldu. Kuzeydeki Bergamo kentinde görev yapan Dr. Daniele Macchini, hastanede yaşananları savaşa benzetiyor ve muharebelerin gece gündüz kesilmeden sürdüğünü belirtiyor.

Corona virüs salgınına grip denilmesine şiddetle karşı çıkan İtalyan doktorun mesajında tüyler ürperten detaylar var: "Yaşlı hastalar ölmeden önce ağlayarak bize yalvarıyorlar, en yakınları ile vedalaşmak için. Yakınları ile kamera aracılığıyla vedalaşıyorlar.


Ölmeden önce bilinçlerini kaybetmiyorlar, komaya girmiyorlar: Can çekişiyorlar, boğuluyorlar, her şeyin farkındalar… Genelde karı koca aynı gün ölüyorlar. Çocukları torunları uzaktalar.

Bu hastalık gripten çok çok daha ağır geçiyor. İnanın çok çok daha farklı. Lütfen ona grip demeyin. Alakası yok. Hastalar en az 7 gün 10 gün evde kalıyor, kimseye bulaştırmak istemiyorlar. Ateşleri çok yüksek. Ağırlaşınca geliyorlar çünkü artık dayanamıyorlar boğulma hissine. Nefes alamıyorlar. Oksijene ihtiyaçları var. Milliyet 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.