İtalya'da en kötü senaryo gerçek oluyor!

İtalya'da en kötü senaryo gerçek oluyor!

İtalya'da en kötü senaryo gerçek oluyor!

İtalya'da en kötü senaryo gerçek oluyor!
Son dakika haberlere göre, salgın neredeyse her dakika can alıyor. İspanya'da bir günde 95 insan yaşamını yitirdi, İran'daki günlük ölümler ise 113 oldu. Ekvator Ginesi, Kongo Cumhuriyeti ve Özbekistan'da ilk vakalar görüldü. İtalya'nın kuzeyinde ise hastanelerin kapasitesi neredeyse doldu, resmi yetkililer yoğun bakım ünitelerinin kısa süre içinde kullanılamayacağını belirtiyor.
Canlı Blog - Son dakika... İtalya'da en kötü senaryo gerçek oluyor!
23.11: Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yeni tip corona virüs (covid-19) nedeniyle ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini bildirdi. 

23.00: Fransa'da yeni tip corona virüs (covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 120'ye, vaka sayısı ise 5 bin 400'e çıktı. 

22.37: Pakistan'da, İran ve Suudi Arabistan'dan dönen 16 kişide yeni tip corona virüs (covid-19) tespit edildi. 

20.54: Hollanda İlköğretim ve Medya Bakanı Arie Slobs, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde okulların pazartesiden itibaren 6 Nisan'a kadar tatil edildiğini açıkladı.


20.41: ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölü sayısı 59'a yükselirken, salgının Amerikan halkı arasında neden olduğu panik süpermarket ve havalimanlarında gözlendi.

20.10: İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi

19.38: Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası 4 kişide daha tespit edildi, toplam sayı 63'e yükseldi.

17.40 : İtalya'nın kuzeyinde hastaneler alarm veriyor. Yoğun bakımda tedavi gören 1500'ü aşkın hastanın çoğu ülkenin kuzeyinde. Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana, "Ne yazık ki sayılar artmaya devam ediyor, daha da kötüleşiyor. Yoğun bakım ünitelerini kullanamayacağımız zamana doğru yaklaşıyoruz çünkü daha fazla yatağımız yok" dedi.

Bölgede en fazla eksikliği hissedilen ekipman, solunum cihazı. Milano Fuar Merkezi'ne 500 yataklı bir hastane oluşturuluyor.

Amerikan New York Times gazetesi, hafta içinde İtalya sağlık sisteminin kapasitesinin salgın nedeniyle büyük baskı altında olduğunu yazmıştı. Gazete, Lombardiya bölgesindeki hastanelerde görevli doktor ve hemşirelerin, corona virüsü hastalarını aciliyete göre sınıflandırmak, kimin tedavi altına alınıp kimin alınmayacağına karar vermek zorunda kaldığını belirtmişti.

17.25 : Almanya, Avusturya, Fransa ve İsviçre olan sınırlarını kapatmaya karar verdi. Resmi açıklama henüz yapılmış değil.

17.00 : İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun corona virüs testine girdiği resmen açıklandı. Test sonucuna değinilmeyen açıklamada, Netanyahu'nin herhangi bir belirti göstermediği aktarıldı.


16.50 : Almanya ve ABD arasında, corona virüs aşısı gerilimi var. Alman CureVac firması, hafta içinde bir dizi potansiyel aşı üzerinde çalıştıklarını, aralarından iki tanesini seçerek klinik testleri başlatacaklarını, haziran veya temmuz ayında bir aşı geliştirmiş olmayı umduklarını açıkladı.

Bu noktadan sonra ise aşının kullanılabilmesi için izin alınması süreci başlıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ise firmayı ABD’ye çekmeye çalıştığı ve bulunacak olası aşıyı Amerikan halkı için garantilemeye çalıştığı belirtiliyor.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Ekonomi Uzmanı Bernd Westphal, Alman hükümetine koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Tübingen merkezli CureVac firmasının ABD’ye satışına engel olması çağrısı yaptı.

Burada söz konusu olanın Avrupa ve Almanya’nın çıkarları olduğuna dikkat çeken Westphal "Amerika seçimini izolasyondan ve ‘önce Amerika’dan yana kullandı, çoklu işbirliğine karşı bir tutumda karar kıldı. Bu nedenle gerekirse CureVac’ın kamu bütçesinden desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Canlı Blog - Son dakika... İtalyada en kötü senaryo gerçek oluyor


16.40 : 32 kişinin Covid-19'a yakalandığı Macaristan'dailk ölüm gerçekleşti.

16.35 : Orta Afrika ülkelerinden Ekvator Ginesi, ilk corona virüs vakasının belirlendiğini bildirdi.

16.30 : Fas, bütün uluslararası uçuşları durdurdu. Şimdiye kadar bir kişinin öldüğü Fas'ta, kayıtlı 28 vaka var.

16.20 : İspanya'da virüsün yayılma hızı azalmıyor. Bir günde 1362 yeni vakanın belirlendiği ülkede, coronavirüse yakalananların sayısı 7 bin 753'e ulaştı. Son 24 saatte 95 insan hayatını kaybederken, şimdiye kadar gerçekleşen ölümler 291'i buldu.

İspanyollar, tüm ülkenin karantinaya alınmasıyla evlerine kapandı ve dışarı çıkmadan ilk günü geçirdi. Barcelona'daki bir otoyol, kelimenin tam anlamıyla bomboş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.