İşte o ilaçlar!

İşte o ilaçlar!

İşte o ilaçlar!

Alman ilaç firması Bayer'in Trasylol ilacı , piyasadan kaldırılmadan önce binlerce kişinin canını aldı. Ölümcül ilacın laboratuar testleri zamanında yapılmadığı için binlerce kişinin canına mal olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar.

 
ABD’de yapılan laboratuar araştırmasına göre, ünlü Alman ilaç firması Bayer, açık kalp ameliyatlarında kanamayı durdurmak için kullanılan ve oldukça fazla yan etkiye sahip Trasylol adı verilen ilacı piyasadan erken çekseydi, 22 bin kişinin yaşamı kurtulabilecekti.

Binlerce kişinin ölümüne yol açtığı için piyasadan apar topar geri çekilen ‘’Trasylol’’ adlı ilaçla ilgili araştırmayı yürüten Dr. Dennis Manango, bir televizyon programına konuk olarak "60 Dakika"programında konuşarak: "Trasylol, piyasadan zamanında toplatılsaydı, 22 bin insan bugün yaşıyor olacaktı" dedi.

 

Amerikan İlaç ve Gıda İdaresi (FDA), 2006 yılında Bayer firmasından Trasylol’ü piyasadan çekmesini istemişti. Ancak Bayer, FDA’nın bu talebine karşı çıkarak, kendi araştırmasını yaptıktan sonra karar vereceğini bildirmişti.

Bayer, açık kalp ameliyatlarında kanamayı durdurmak için kullanılan, ancak böbrek yetmezliği ve felç riskini artırdığı belirlenen Trasylol’ü piyasadan geri çekmişti. Firma, bu kararı, Kanadalı, Amerikalı ve Alman sağlık yetkilileriyle yapılan müzakerelerden sonra almıştı. Piyasadan kalkana kadar geçen zamanda ise 22 bin insan, ilacı kullandıktan sonra hayatını kaybetmişti.

İÇERİĞİ HENÜZ BİLİNMEYEN DİĞER İLAÇLAR

İşte birçok ülkede yasaklanan ilaçlardan bazıları:

Lida
2 Way Max
Pseudophrine
Ripped
Fuel
Suddenly Slim
Dexatrim
Stackers
Herbalift


 
Trimspa
Yellow Jackets
Bata Blockers
Mini-Thins
Fat Predator
Hydroxicut
Synephrine
Quaifen PseR
X-Treme Lean
Diet Fuel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.