İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı kasıp kavuran Koranavirüs sonrası bütün dünya bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilere adeta hücum etti. İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı kasıp kavuran Koranavirüs sonrası bütün dünya bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilere adeta hücum etti. İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5 000 senedir tedavi amaçlı kullanılacak olan ‘g-inseng’, kuvvetli ant-ioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekliyor. Toz halinde kilogramsu bin 800, kök halinde ise 2 000 TL’den satılan g-insenge p-andemi döneminde talep arttı. Özellikle Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5 000 senedir tedavi amaçlı olarak kullanıldığı bilinen g-inseng, kuvvetli ant-ioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemi için büyük önem taşıyor. Aynı zamanda h-astalıklara karşı vücuda destek veriyor.

G-inseng, vücutta dengeleyici bir etki yaratarak kişiyi sinir ve stresten de koruyor. Güçlü ant-ioksidan özelliği sayesinde grip, nezle gibi basit h-astalıkların dışında k-*-nser gibi ciddi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltıyor. G-insengin vücuda yararı kadar fiyatı da dikkat çekiyor. Toz halinde kilogramsu bin 800, kök halinde ise 2 000 TL’den satılan g-inseng, altınla yarışıyor.

KOL-ESTEROLÜ DE DÜŞÜRÜYOR Sivas Medicana Hastanesi Diyetisyeni Eda Ünal, g-insengin yararları hakkında bilgi verdi. G-insengin Uzak Doğu ülkelerinde alternatif tıpta kullanıldığını dile getiren Ünal, “Normalde ‘g-inseng’ tedavi manasına geliyor. Yıllardır bağışıklığı güçlendirici ve kolesterol düşürücü etkisinden dolayı takviyelerde ve bitkisel çaylarda sıkla kullanılmaktadır.

Ayrıca st-resin düşürülmesi ve hafızanın güçlendirilmesinde bir hayli etkili olan bir takviyedir. Ancak dikkat edilmesi gerekli olan noktalar var. M-eme k-a*-nseri, yumurtalık k-*-nseri, diyabet ve uykusuzluk problemi çeken h-astalara bunu kesinlikle önermiyoruz. G-inseng içerdiği maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve ayrıca soğuk algınlıklarından korunmada da etkisi olan bir bitkidir” dedi. P-ANDEMİDE TALEP ARTTI’ Aktar Orhun Özfidancı ise s-al-gın döneminde g-insenge talebin arttığını belirterek, “P-andemi sürecinde bağışıklık sistemi ile ilgili olan ürünlerin kullanılmasıyla ve duyulmasıyla g-inseng köküne olan talep arttı.

G-inseng kök halinde kilogramsu 2 000 TL, tozu da bin 800 TL dolayında seyrediyor. G-inseng bağışıklık sistemini, vücut direncine, unutkanlığa ve k*-n basıncının artmasına fayda vericidir. Müşterinin talepleri oluyor ama pahalı olduğundan dolayı müşteriler 100 gram değil de 10 gram biçiminde alabiliyor. G*insengin en kolay kullanımı da macun biçiminde balla karıştırılıp tüketmektir. Kapsül biçiminde olanı da mevcut, bunların fiyat aralığı da 35-40 TL dolayında” ifadelerini kullandı.

Asya g*insenginin sinir sistemini uyardığı ve bilişsel performansı artırdığı düşünülmektedir. Ön araştırmalar nör-odejeneratif hastalıklar, k-*-nser ve inme gibi rahatsızlıklarda yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. * G-inseng, iştahı baskılama ve metabolizmayı artırma becerisi sayesinde kilogram vermeye yardımcı olabilir. * G-inseng, sinir sistemini hem uyarmak hem de gevşetmek için kullanılmıştır. Beyindeki kılcal dolaşımı artırır ve st-resin etkilerini azaltır. * Asya g-insengi, diğer herhangi bir g-inseng türünde bulunmayan antioksidanlar ve ins-ülin benzeri maddeler gibi yaşlanma karşıtı maddeler içerir. * G-inseng bitkisinin en çok bilinen özelliliği, özellikle erkeklerde c*-nsel isteği artırıcı afr-odizyak etkisidir. * G-inseng yaşlanma karşıtıdır. Cildinizde biriken serbest radikalleri uzaklaştırarak z-a-rarlı etkilerini yok eder. Ayrıca, k-olajen üretimini destekleyerek cildinizi güzelleştirir. Ant-ioksidan özelliği sayesinde ciltteki *-lü hücrelerin atılmasına yardımcı olur. Parlak ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

ÖNEMLİ NOT: G-inseng bazı durumlarda yan etkilere neden olabilir. Bunlar baş ağrısı, sindirim ve uyku sorunlarını içerir. Hamile ya da emziren bayanlar, herhangi bir bitkisel ilaç almadan önce sağlık uzmanına danışmalıdır. Düşük k-*-n şekeri, yüksek tansiyon ya da k-alp sorunları gibi sağlık problemleri olanlar g-inseng kullanmamalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.