İstanbul il müftülüğüne 97 personel alımı

İstanbul il müftülüğüne 97 personel alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülüğü tarafından yapılan duyuruda 97 adet Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım alımı için Sözlü Sınav yapılacak. Başvurular başladı

İstanbul Valiliği, İl Müftülüğü tarafından yapılan duyuruda İstanbul ili ilçe müftülüklerinde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, aylıksız izinli, yurtdışı görevlendirme, geçici görevlendirme vb. nedenlerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine ek listede yazılı bulunan kadrolara ilgi kanun ve yönetmelikler uyarınca yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacağı duyuruldu.

Sınava katılmak isteyen adaylarda aranan şartlar nelerdir?

 Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak. Vekil Müezzin-Kayyımlık için hafız olup, lise veya dengi okul mezunu olmak.Başvurular 23 Kasım 2016 saat 17:00’a kadar yapılacak.  2014 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak. İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak. Başkanlığın bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım veya sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak.

İstanbul il müftülüğü alım ilanı için buraya tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.