İşsize Kaçırılmayacak Fırsat : 2600 Lira Maaş

İşsize Kaçırılmayacak Fırsat : 2600 Lira Maaş

İşsize Kaçırılmayacak Fırsat : 2600 Lira Maaş

Programa başvurmak isteyen adaylar İş-Kur’un işbaşı eğitim programına katılarak , hem mesleki açıdan kendisini geliştirecek hem de maaşını alabilecek. Eğer program süresinde burs veya krediniz varsa onlar da kesilmeden ek olarak bu geliri alacaksanız.

Peki Ödenecek Ücret Ne Kadar?

İşsizlik maaşı 2016 verilerine göre taban 659 TL , tavan 1318 TL olarak belirlendi. İş-Kur katılımcılarına ise günlük 50 TL , ayda 26 günden hesapladığımız zaman 1300 TL ödenmektedir. Halihazırda bir işsizlik maaşınız bulunuyorsa ek olarak işbaşı eğitim ücretini de alabilirsiniz.

Eğitimler Ne Kadar Sürüyor ?

Eğitim süresi , günlük minimum beş saat ve maksimum sekiz saat olmak üzere toplamda 320 iş gününden fazla olamaz. Eğitime katılım şartları , tüm olasılıklar dikkate alınarak il müdürlüğünce belirtilmektedir.

Kurslara Her Gün Devam Etmek Zorunlu mu?

Katılımcılar herhangi bir özel sebebi olmadığı müddetçe kurslara devam etmek zorundadır. Eğer önemli bir mazeretiniz varsa , işveren tarafından size izin verilebilir.  Fakat bu izin günlerinin toplam sayısı , sağlık raporu ile onaylanan en fazla beş iş günlük sağlık izni dışında , ne sebeple olursa olsun eğitim süresinin 1/10 ‘ni geçemez.

İşbaşı Eğitim Programına Başvuru Şartları

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak , işverenin birinci veya ikinci derece kan hısmı olmamak , emekli olmamak ve programın başlangıç tarihinden önceki üç aylık periyotta program sahibi işverenin çalışanı olmamak koşulları aranmaktadır.

Başvurmak isteyen adayların İŞKUR internet sayfasından veya Türkiye İşkurumu’nun il müdürlüklerine başvuru yapabilirler. Ayrıca eğitime katılanların genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından ödenecektir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.