İşsiz öğretmenlerden padişahlı DUALI EYLEM

İşsiz öğretmenlerden padişahlı DUALI EYLEM

Nasrettin Hoca ve padişah kostümüyle mitinge katılan öğretmen adayları, yanlarında getirdiği KPSS kitaplarını bakanlığın bahçesine fırlatıp, 'atama duası' yaptı.

Haziran'da 28 bin atama bekleyen "atanamayan öğretmenler" bugün Ankara'da toplanarak atama duasına çıktılar!
 padisah.jpg

Başkent’te Türk Eğitim-Sen üyeleri öğretmenlere atama yapılmamasını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde sazlı sözlü protesto etti. Eyleme duvaklı, Nasrettin Hoca ve padişah kostümüyle katılan öğretmen adayları, yanlarında getirdiği KPSS kitaplarını bakanlığın bahçesine fırlatıp, 'atama duası' yaptı.

Sabah saatlerinde TV8'de Erkan Tan'ın programına konuk olan bir grup atanamayan öğretmen de dertlerini canlı yayında anlattılar. 55 bin atama sözünün 28 bine düştüğünü söyleyen öğretmenler Haziran'da 28 bin atamanın yapılmasını bekliyor.

UÇAK YAPMA ATAMA YAP!

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen atanamayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen öncülüğünde MEB önünde toplandı. ‘Süt değil ücretlidir zehirleyen’, ‘Sayın bakanım uçak yapma atama yap’, ‘İş yok para yok evlilik yok’ dövizleri taşıyan öğretmen adayları, ‘Öğretmenler burada bakanımız nerede?’, ’55 bin dediniz hakkımızı yediniz’ sloganları attı.

Toplanan grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ataması yapılmaya öğretmenlerin yaşadığı acılar bir türlü dindirilemediğini söyledi. Bugüne kadar uygulanan yanlış politikalar sonucunda atama bekleyen öğretmenlerin sayısının yıldan yıla arttığını belirten Koncuk, “Bugün 350 bin eğitim fakültesi mezunu öğretmen olmak için sabırla beklemektedir. Öğretmenler MEB önünde atanmak için feryat ediyor; uzak illerden, ilçelerden cebindeki son kuruşu da vererek gelip, hakkı olanı istiyor. Ailesine olan mecburiyetini sonlandırmak istiyor." dedi.

TWİTTER'DA KAMPANYA BAŞLATTILAR!

"Ücretli öğretmenlerin yerine atama yapılmasını" talep eden öğretmenler sosyal medyada da seslerini duyurmaya devam ediyorlar. Haziranda28bin ve OgretmenlerANKARADA hashtaglerini kullanarak Twitter'da kampanya başlattılar.

MEMURLARA HABER.COM RESMİ FACEBOOK SAFASINI BEĞENIN GÜNDEMİ KAÇIRMAYIN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.