İşsiz Öğretmenler Ahmet Gündoğduyla Görüştü

İşsiz Öğretmenler Ahmet Gündoğduyla Görüştü

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER BUGÜN MEMUR SEN VE EĞİTİM BİR SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU İLE GÖRÜŞME YAPTI. İŞTE YAŞANANLAR ANI ANINA VE SANSÜRSÜZ

İŞTE ÖĞRETMEN ADAYININ AĞZINDAN YAŞANANLAR - SANSÜRSÜZ

İlk olarak mektubu Ahmet beye verdik. (MEKTUBU BİLEREK YAYINLAMIYORUZ) Hemen okudu ve eğer Mehmet Akif İnan işin içindeyse bize laf söylemek düşmez dedi. Çok duygulu bi mektup olduğunu da belirtti.

Daha sonra adıyamanda görüştüğü öğretmen arkadaşlarla 3 konu üzerinde anlaşma sağladıklarını bunların da sırasıyla 1, şubat ataması 2, sınavın iki yıl geçerli olması 3, bunlar olmazsa ağustos atamasının sayısının yüksek olmasını (70-80 bin) istediklerini söyledi.

Bizim eklemek istediğimiz bişey olup olmadığını sordu. Başbakanla görüşme teklifimizi ilettik.

Buna aracı olmayacağını zaten başbakanla rahat bi şekilde görüştüğünü isteklerimizi rahatlıkla dile getirebildiğini söyledi. Ayrıca başbakanla 22 eylülde bi görüşme yaptıklarını ve bu görüşmenin Ahmet beyi baya umutlandırdığını fakat maliye bakanıyla yaptıkları görüşmede bu umudunun biraz kırıldığını söyledi.

Meb e 22 bin personel kaydırılması gibi bi durumun olmadığını bunu maliye müsteşarlığına sorduğunu söyledi. Perşembe günü ömer dinçerle bi görüşme yapacaklarını bu görüşmede ağırlıklı olarak şubat ataması ve diğer iki maddenin konuşulacağını söyledi. www.memurlarahaber.com

Şubatçı arkadaşlar bu arada baskın yaptılar adeta(10-15kişi) mektuplarını verdiler. Alan değişikliğinin önlerini kapadığını söylediler. Bu söz karşısında gerek Ahmet bey gerek de Konya ebs başkanından tepki aldılar.

Ahmet bey bunun çözüm olduğunu teklifi kendilerinin sunduğunu sadece kendilerini düşünmemeleri gerektiğini söyledi olası şubat atamasında veya ağustos atamasında ağırlıklı olarak sınıf öğretmeninin alınacağını açıkladı.

Konyadaki ücretli öğretmenlerden bahsettiğimizde çok şaşırdı ve üsterli öğretmenliğn mümkün olduğunca azaltılması gerektiğini, bu konudada ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. www.memurlarahaber.com

Şubatçılardan bi arkadaş şubatta atama yapılıp eylülde öğretmenliğe başlanmasının hem bizim puanlarımızı kullanmamız açısından hemde maliye açısından rahatlatıcı olacağını söyledi. Ahmet beyin aklına bu fikir yattı ve bunuda not aldı ve 4. madde olarak ekledi.

Oturma eylemine sendika adına katılmalarının uygun olmadığını , zaten başbakanla rahatlıkla görüşebildiğini bunun gereksiz olduğunu, olası oturma eyleminde de diğer sendikaları işlerine karıştırmamaları gerektiğini söyledi ve farkında olmadan birilerine malzeme olabileceklerini ekledi..

Ve Kendisine illettiğimiz mektubu direkt olarak bakana da ileteceğini söyledi..Aynı mektubu başbakana da bir şekilde ulaştıracağını söyledi..Çocukalar sızler benım yavrularımsınız ben sızı dusunuyorum kısa vadede umıt ve baglanma yapmayın Şubat olmazsa yaşayacagınız yıkım çok buyuk olur bir taraftan da temkinli olmakta fayda var şeklinde konuştu..

BUNUN GİBİ ŞUBAT ATAMA HABERLERİNİ EN HIZLI VE EN GÜNCEL OKUMAK VE HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

MEMURLARAHABER.COM - ÖZEL ozel.jpgozel.20120228222638.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum