İŞKUR istihdam garantili kurs başvuruları başladı

İŞKUR istihdam garantili kurs başvuruları başladı

İŞKUR istihdam garantili kurs başvuruları başladı

İŞKUR tarafından verilen istihdam garantili mesleki eğitim kurs başvuruları devam ediyor. İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafından mesleği olmayanlara meslek edindirme, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretmek amacıyla mesleki eğitim kursları düzenleniyor. 

Bu kurslara katılanlara İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi veriliyor. Ayrıca kursiyerlerden hiçbir ücret alınmayıp kursa katıldıkları her gün için ödeme yapılmakta. Eğitim süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri ile bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından ödeniyor.Mesleki eğitim kurslarına katılmak için İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekiyor. SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışanlar kurslara katılamıyor. 

İşsizlik sigortasından yararlananlar kursa katılabiliyorlar. İŞKUR’un mesleki eğitim kurslarına katılanlara devam ettikleri her gün için 20 TL ödeniyor. Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara MYK belgesi veya MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi veriliyor.

 Bu belgelere sahip olan işsizler rahatlıkla iş bulabiliyor.Bu kurslardan mezun olan kişiler aynı meslekte olmak kaydıyla İşbaşı Eğitim Programlarına devam edebilirler. Bu durumda, Kurs ve İşbaşı Eğitim (staj) Programlarının toplam süresi fiili olarak yüz altmış günü geçemiyor. Türkiye genelinde bir çok ilde düzenlenen mesleki eğitim kursları ile ilgili detaylı bilgiye başvuru şartlarına ulaşmak için İŞKUR istihdam garantili kurs başvuruları başladı başvuru şartlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.