İŞKUR 100 BİN PERSONEL ALIYOR

İŞKUR 100 BİN PERSONEL ALIYOR

İŞKUR 100 BİN PERSONEL ALIYOR

2 Ayda 256 Bin Kişiye Yeni İş Kapısı Açıldı

İstihdam seferberliği kapsamında harekete geçen İŞKUR, açık olan iş pozisyonları için 100 bin kişiye ihtiyaç olduğunu ilan etti. İŞKUR açıklamasında 2 aylık zaman diliminde 256 bin kişinin iş bulmasına aracılık ettiğini bildirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yönetmelik değişikliğine gidildiğini bu değişiklik ile beraber 2017 yılı hedefleri arasında işsizliği %8’ lere kadar indirmeyi ve 500 Bin kişiyi iş ile buluşturarak işsizliğin önüne geçmesi için talimat aldıkları aktarıldı.

2017 yılında 500 Bin hedefini kısa vadede gerçekleştirmek isteyen hükümet, İŞKUR eliyle 100 Bin vatandaşı istihdam etmek için ülkemizin 81 vilayetinde, iş arayan mesleği olan veya mesleği olmayan vatandaşı iş ile buluşturacak hamle atıldı.

İstihdam seferberliği çağrısını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsiz vatandaşların umudu oldu. Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine hükümet harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan düzenlemeler ve alınan kararlar doğrultusunda yeni istihdamlara hız verilmeye başlandı. Hükümet ve özel sektörün gayretiyle binlerce kişi yeni işlerine başladı.

İstihdam seferberliği kapsamında hükümet işçilerin sosyal güvenlik primlerini ve diğer vergilerini ödemeyi üstlendi. İşverene sadece maaş ödemek kaldı. Alınan kararlar ardından binlerce firma ek istihdam için kolları sıvadı ve yeni personel alımı yapacağını açıkladı.

İşverenlerle iş arayanlar arasında köprü vazifesi gören İŞKUR’da istihdam seferberliğine katkı sağladı. İŞKUR yaptığı açıklamada son iki ay içerisinde 256 bin işsizin iş sahibi olduğunu belirtti. İŞKUR açıklamasında acilen 100 bin kişilik personele ihtiyaç olduğunu duyurdu. Personel alımlarında en fazla işçi arayan alanlar ise aşçılık, satış temsilcisi ve çağrı merkezlerine personel olarak ifade edildi.

2017 yılının son ayına kadar istihdam edilecek kişi sayısı iki milyon olarak belirlendi. Bu hedefle yapılan çalışmalara fuar etkinlikleri de eklendi. Türkiye’nin farklı kentlerinde açılan istihdam fuarlarıyla işsiz sayısının düşürülmesi planlanıyor. Bu kapsamda Başkentte 24 ile 25 mart tarihleri arasında fuar etkinliği düzenlenecek.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu gün geldiğimiz noktada Türkiye’nin yarınları için güzel yatırımlar yapıyoruz. Hedefimiz 2017’de işsizlik rakamlarını yüzde onun altına düşürmek. İki ayda büyük yol kat ettik. Eksi konumunda olan istihdam verileri artıya döndü. Yılsonunda bu rakamı en düşük seviyeye getireceğiz” dedi.

İstihdam seferberliği kapsamında hükümet ilave istihdamda her bir işçi için 773 TL vergi ve prim yükü ödenecek. Ayrıca istihdam seferberliği kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu da Armutçuk, Amasra, Üzülmez, Karadon, Kozlu işletmeleri için 400 mühendis alacak.

Peki müracaatlar nasıl yapılacak.?

İŞKUR'a gitmek istemeyen ya da vakti olmayan adaylar İŞKUR'un sitesi üzerinden de müracaat yapabilir.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.