İşçiye Yüzde 160 Zam. En Düşük işçi Maaşı 22 Bin 700 TL oldu

İşçiye Yüzde 160 Zam. En Düşük işçi Maaşı 22 Bin 700 TL oldu

Kamudaki 700 bin kadrolu ve taşeron işçi Ak parti'den maaş zammı beklerken belediyeler çatır çatır zam vermeye devam ediyor

Aylardır farklı farklı belediyeler kendi işçilerine yüzde 50 ila yüzde 160 oranlarında çok iyi maaş zamları vermeye devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde kral gibi bir maş zammı daha geldi!

Yüzde 160 ZAM! 22 Bin 700 TL en düşük kadrolu işçi maaşı oldu!

Artvin Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası arasında, 230 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.1158751455665786.jpg

Belediye binasındaki imza töreninde konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, belediye işçisinin işe gelirken de işten giderken de mutlu olması için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

İnsanın gelirinin artmasıyla yaşam standardının da arttığını kaydeden Elçin, "İnsan, geliri düzeyinde harcama yapıyor. O yüzden ne kadar zam yaparsak yapalım yetersiz olacaktır." dedi.

"Belyap işçilerine yapılan zam oranı yüzde 160'tır. Kadrolu işçilerimizin en düşük maaşı ise 22 bin 700 lira oldu. Bu rakamlar net maaşlardır. Kadrolu işçilerimizin zam oranı ise yüzde 145 civarında olmuştur. Kadrolu işçilerimize devletin verdiği ikramiye var. Ondan dolayı Belyap işçileri ile aradaki makas açılmasın dedik. Bu yüzden kadrolu işçilerin zam oranı biraz daha düşük. Sosyal yardımlarda, tazminatlarda yaptığımız zamlar aynı. Eşit işe eşit ücret politikasına uygun bir sözleşme yaptık."

Elçin, bir sonraki yıl için yapılan zam oranın da bu toplu sözleşmede imza altına alındığını belirterek, "İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gelecek yıl için enflasyon oranı artı enflasyonun oranının yüzde 15'i refah payı olarak sözleşmeyi imzaladık." diye konuştu.

Darısı ise kamuda çalışan milyonlarca memura ve kamu işçilerine! Kamuda çalışan bütün işçiler memurların taban ücretleri en az 20 bin TL bandına çıkarılmalıdır

Kamuda çalışan Güvenlik görevlisi işçileri sevindirecek kanun teklifi hazırladım Tıklayınız

Bu kurumda kamu işçilerine ve personele bu ay 20 bin TL para ödemesi yapılacaktır Tıklayınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum