İLKKEZ ATANAN ÖĞRETMENDEN İSTENECEK BELGELER

İLKKEZ ATANAN ÖĞRETMENDEN İSTENECEK BELGELER

İLKKEZ ATANAN ÖĞRETMENDEN İSTENECEK BELGELER

İLK ATANAN ÖĞRETMENDEN İSTENECEK BELGELER
 
1) Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi,
2) Nüfus cüzdan fotokopisi,
3) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik Formasyon Belgesi, (Mezuniyetine göre olması gerekenlerden istenmektedir.)
4) Son altı ay içinde çekilmiş İki adet vesikalık fotoğraf,
5) Onaylı Elektronik Başvuru Formu,
6) Mal Bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),
7) Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen aday ya da asıl Devlet memuru olarak çalışanlardan KPSS sonucuna göre İlk Atama biçimiyle atananlardan Muvafakat Belgesi (EK-5/b)
8) Adli sicil kaydı bulunanlardan Sabıka Sorgulama Belgesi.
 
ATAMALARIN DUYURULMASI, TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA

1.Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte
Bakanlığın https://ikgm.meb.gov.tr
 internet adresinden duyurulacaktır.
2.Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine internet ortamında gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirtikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.
3.Ataması yapılanlar, aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim
müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaklardır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler göreve başlatılacak, belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır.
4.Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabileceklerdir.
5.Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler İl Millî
Müdürlüklerince değerlendirilecektir. Göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak, göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığına bildirilecektir.
6.Sabıka sorgulama belgesinde Adli sicil kaydı vardır ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlıkta oluşturulan Sicil Kaydını İnceleme Komisyonunun vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.
7.Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte göreve başlama esnasında sağlık durumunun, öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşması hâlinde aday göreve başlatılmayıp yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.
8.Adaylar, Bakanlığımızca uyum eğitimine alınacaklarından bu eğitim başlamadan önce göreve başlama hususunda gerekli özeni göstereceklerdir.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.