İİBF'lilere CHP'li İnce'den Destek

İİBF'lilere CHP'li İnce'den Destek

İİBF'LİLER CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İNCE ile ortak basın açıklaması yaptı.

Türk Büro Sen'in kadro mücadelelerine destek verdiği 2012-2014 İİBF Mücadele Grubu daha önce, MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Ve AKP Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun , AKP Grup Başkanvekilleri ve Ahmet Aydın ile görüşüp mağduriyetlerini dile getirerek, konuyla ilgili rapor sunmuşlardı. Bu defa da, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İNCE ile ortak basın açıklaması yaptı.
son.jpg
Basın açıklamasına, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cafer SEÇER, İİBF mücadele grubu adına İdil ÖZTÜRK, Özgün Atalay, Özkan IŞIK, Çağatay GÜRLER, Alev ASLAN, Şebnem BORAN, Harun TÜRKMEN ve Mehmet YORGA katıldı.
 
“350 Bin Mezun Var”
 
Grup adına konuşan İdil Öztürk, ünversitelerden lisans mezunu olan ve istihdam bekleyen sayısal olarak en büyük grup olduklarını belirterek, “ Bu okul mezunlarının kamuya istihdamlarında hakettikleri kadrolar başka meslek grupları tarafından dolduruluyor. Bu nedenle her yıl işsiz sayımız artıyor. Şuanda mezun sayımız 350 bine ulaştı ama bu sene bizim için açılan kadro sayısı sadece 722. Siz devlet büyüklerimizin de yardımıyla İİBF'lilerin sesini duyurmak istiyoruz. Kadro mücadelemizde sizlerden destek bekliyoruz” dedi.
 
“Umudunuzu Yitirmeyin”
 
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İNCE, KPSS'nin güvenilir olmayan bir sınav olduğunu söyleyerek, “AKP'nin işsiz insana bakış açısı maalesef ki, umudunu yitirmiş mi yitirmemiş mi şeklindedir. Umudunu yitirmiş ise işsizdir. Siz sakın umudunuzu yitirmeyin mücadelenize devam edin. Sizin bölüm mezunları kaymakam da olabiliyor. Ama yandaş değilseniz sınavı kazansanız bile mülakatta eleniyorsunuz. Maalesef Türkiye bu duruma getirildi. Ne liyakat kaldı ne sınıflandırma” dedi.
 
“Başbakanın İşssizliğe Bakış Açısı İçler Acısı”
 
“Başbakanın işsizliğe bakış açısı içler acısı. İşsizlik için bulduğu yöntem ise çok komik. Hatırlarsanız TOBB başkanına, her TOBB üyesi 1 kişiyi işe alsa işsizlik kalmaz demişti. İşsizlik üzerinden oyun oynuyorlar. Torpil oyunu, mülakat oyunu, KPSS olmadan işe alma oyunu ve soru çalma oyunu. Maalesef ki, bu konuda yapabildiğimiz tek şey sesimizi çıkartmak, kamuoyuna duyurmak, meclise araştırma önergesi vermek. İİBF'li arkadaşlarımız için Meclis Araştırma Önergesi hazırlıyoruz. En kısa zamanda sunacağız. ”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.