İçişleri Bakanı 10 bin özel harekat polisi alacaklarını açıkladı

İçişleri Bakanı 10 bin özel harekat polisi alacaklarını açıkladı

İçişleri Bakanı 10 bin özel harekat polisi alacaklarını açıkladı


İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden alınan kamu personeli sayısını açıkladı. Bakan Ala kamuda açığa alınan personel sayısının 76 bin 100 civarında olduğunu, 16 bin 899 kişinin tutuklandığını ve 5 bin 171 kişinin gözaltı işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların 7 bin 173, serbest bırakılanların ise 3 bin 601 kişi olduğunu belirten Ala, 9'u general 190 askeri personel ile 96 polisin firari olduğunu bunlardan 47 kişinin müdür seviyesinde olduğunu ifade etti.Bakan Efkan Ala, çok ağır bir ihanetle karşı karşıya kalındığını dile getiren Ala, bu konuyla ilişkileri tespit edilenlerin görevlerinden uzaklaştırıldığını, tutuklananlardan 3 bin 83'ünün polis, 7 bin 248'inin asker, 2 bin 288'inin hakim-savcı, 119'unun mülki idare amiri, 4 bin 161'in de sivil olduğunu belirtti.

Kamuya yılda 150 bine yakın personel alındığını belirten Ala, İçişleri Bakanlığı olarak şu anda 10 bin polis alımı için ilana çıkıldığını ve KHK ile düzenleme yapılarak ayrıca 10 bin özel harekat polisi daha alacaklarını açıkladı.Emniyet teşkilatında bulunan silahların güçlendirilmesi konusuna da değinen Ala

"Poliste de gerçekten terörle mücadele edecek ya da içeride bir saldırı ihtimaline karşı her zaman denge unsuru olabilecek silahlar olmalı. Jandarmada, poliste, Sahil Güvenlik'te, TSK'da, ayrı ayrı Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu silahlar olacak, ağır silahlar da olacak" ifadelerini kullandı.

BİZİ FACEBOOK VE TWİTTERDEN TAKİP EDİN! İŞSİZ KALMAYIN!  FACEBOOK İÇİN BURAYA TIKLAYIN TWİTTER İÇİN BURAYA TIKLAYIN BEĞENİN PERSONEL ALIMLARINI KAÇIRMAYIN!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum