Hükümet Memurlara Yüzde 70 Maaş Zammı Yapacak

Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen Milli Gazete hükümetin iki yıl için memurlara ve memur emeklilerine toplamda yüzde 70 maaş zammı yapacağını duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi, ekonomik krizin faturasını vergi zamlarıyla vatandaşın sırtına yüklerken milyonlarca emekliye ise zam yapmamıştı.

Hükümet iki yıl için yüzde 70 zam yapacak 

Hazine'nin durumunun iyi olmaması nedeniyle zam yapılmamasının toplu sözleşme görüşmeleriyle memurlara da yansıtılacağı bilgisi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Memurların talep ettiği yüzde 110'lık talebin yerine ilk görüşmede yüzde 40 zam teklifini getireceği ikinci teklifte ise yüzde 70'lik oranını masaya getireceği konuşuluyor.

Diğer taraftan memurların en önemli talepleri arasında yer alan 7 bin 650 liralık kira yardımının bazı büyük şehirlerde verileceği konuşulurken verilen destek rakamının ise talebin yarısı oranında olacağı konuşuluyor.

Diğer taraftan hükümetin sunacağı toplu sözleşme teklifini Memur-Sen'in kabul etmeyeceği konuşulurken müzakerelerin hakem heyetine taşınması bekleniyor

Ayın 14 ü nde bakanlık teklifini verecek 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum