Hiçbir ücret yok! Geçen hafta açıklandı...

Hiçbir ücret yok! Geçen hafta açıklandı...

Hiçbir ücret yok! Geçen hafta açıklandı...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), geçen hafta hazırladığı internet sitesinde bankaların müşterilerinden aldığı ücret ve komisyonların karşılaştırmalı bilgilerini tüketicilerin hizmetine sunduğunu açıkladı.

Dosya masrafından EFT ve havale işlemlerine kadar tüm banka işlemleri ücretlerinin yer aldığı internet sitesinde Türk halkının en çok kullandığı finansal araç olan kredi kartı yıllık ücretleri de yer alıyor. 5 bin Türk Lirası (TL) için 30 liradan 150 liraya kadar uzanan farklı kredi kartı yıllık ücretleri göze çarpıyor. Fakat sektörde banka kredi kartları limitlerine göre daha yüksek yıllık ücretler de var.

Fatura öde... 
BDDK, altı yıl önce çıkardığı tebliğde bankaları müşterilerine yıllık aidat alamayacakları kredi kartı sunma mecburiyeti getirdi. Bankalar yıllık ücret almadıkları bu kredi kartlarında müşterilerine puan ve taksit, otomatik fatura ödeme gibi özellikler tanıyorlar.

Ziraat Bankası: Bank Kart 
Ziraat Bankası’nın yıllık aidat ücreti almadığı Bank Kart, hem banka kartı hem de kredi kartı özelliği taşıyor. Kredi kartı ve banka kartı özelliğiyle peşin alışverişte kullanılıyor. Yurt içi ve yurt dışı ATM’lerden nakit çekim imkanı ve kredi kartı özelliğiyle nakit avans veriyor.

Akbank: Free Kredi Kartı 
Akbank’ın yıllık ücret almadığı Free Kredi Kartı, chip para kazanma ve kampanyalara katılma özelliğine sahip. Kartla otomatik fatura ödemesi yapılabiliyor. Kira, aidat, okul taksiti gibi ödemeler için EFT/ havale talimatı verilebiliyor.


Yapı Kredi Bankası: World Eko Kart 
Banka yıllık üyelik ücreti tahsil etmediği World Eko kart ile tüm World üye işyerlerinde taksit sunuyor. Banka müşterileri World Mobil’de yer alan puan kampanyalarına katılarak Worldpuan biriktirebiliyor ve alışverişlerinde kullanabiliyorlar.

Garanti BBVA: Bonus Flexi 
Bonus Flexi kredi kartı, Garanti BBVA müşterilerine işyeri ağında taksit ve bonus fırsatı tanıyor. Banka müşterileri Bonus Flexi ile 250 bin Bonus üye işyerindeki alışverişlerin bonus kazanıyor ve bu puanları alışverişlerinde kullanabiliyorlar.

DenizBank: Net Kart 
Denizbank’ın yıllık aidat almadığı kredi kartı Net Kart için Açıkdeniz ve DenizBank şubelerinden başvuru yapılıyor. Net kart temassız kart özelliğine sahip. 120 TL’ye kadar harcamalar için temassız işlem kolaylığı sağlıyor.

QNB Finansbank: Card Finans Fix 
Alışverişlerde taksit ve parapuan özelliklerinden faydalanırken yıllık üyelik ücreti alınmıyor. Kart sahiplerine kredi ile acil nakit ihtiyaçları için kefilsiz başvuru imkanı veriliyor.

TEB: Sade Kart 
Kart sahipleri günlük nakit çekme limitleri dahilinde TEB ve diğer banka ATM’lerinden kartı kullanabiliyor ve nakit limitleri dahilinde acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Kart 100 TL ve üzeri harcamalarda taksit imkanı veriyor.

Şekerbank: Şeker Kart 
Şekerbank’ın yıllık aidatsız Şeker Kart’ı alışveriş, taksitli alışveriş, nakit avans ve taksitli nakit avans imkanları sunuyor. Kart yurtdışında MasterCard/Visa amblemi bulunan yerlerde de kullanılıyor. Fatura ödemeleri ücretsiz.


VakıfBank: Tercih Kart 
VakıfBank’ın Tercih Kart ile müşterileri anlaşmalı VakıfBank ve World üye iş yerlerinden Worldpuan kazanıyor ve taksit fırsatlarından faydalanıyorlar. Kartla, özel kampanyalardan (Tercih karta özel paket kampanyalar, ek taksit, işlem erteleme, Worldpuan, indirim kampanyaları vb.) kampanya katılım ücreti karşılığında yararlanıyorlar.
Alternatif Bank: Uygun Kart 
Alternatif Bank’ın Uygun Kart’ı tüm Bonus üye işyerlerinde yapılan alışverişlerde bonus kazanır ve taksit imkanından yararlandırıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.