HER AN KAPINIZ ÇALABİLİR

HER AN KAPINIZ ÇALABİLİR

HER AN KAPINIZ ÇALABİLİR! BAŞLADI...

Türkiye genelinde koronavirüs görülme sıklığı ve hastalığın sıklığının saptanmasına yönelik tarama çalışmasının ikincisi başladı. Filyasyon ekipleri tarafından yürütülen çalışmada belirlenen her haneden 1 kişiye koronavirüs testi yapılacak. Bu bağlamda İzmir'de 810 hane ziyaret edilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından TÜİK işbirliği ile Türkiye genelinde koronavirüs görülme sıklığı ve hastalığın sıklığının saptanmasına yönelik tarama çalışmasının ikincisi başlatıldı. Filyasyon ekipleri yürütülen çalışmada belirlenen her haneden 1 kişiye koronavirüs testi yapacak. Bu bağlamda İzmir’de 810 hane ziyaret edilecek.

Türkiye’de ulusal düzeyde hastalık prevalansını ve geçirilmiş hastalık düzeylerini saptamak amacıyla ikincisi başlatılan kesitsel çalışmanın veri toplama süresi 5-15 gün olarak belirlendi.

TÜRKİYE GENELİNİ KAPSIYOR
15-30 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çalışma illerin büyüklüğü ve hanelerdeki kişilere ulaşma süresiyle ilgili olarak değişkenlik gösterebilecek. Araştırma Türkiye’deki tüm illeri ve tüm yaş gruplarını kapsıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.