Havalar ısınınca coronavirüs ölecek mi?

Havalar ısınınca coronavirüs ölecek mi?

Dünyanın merak ettiği soru! Havalar ısınınca virüs ölecek mi?

Dünya genelinde vaka sayısında korkunç artış! İtalya, İspanya ve Fransa'dan kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor.

Araştırmalarda Virüsün yeni merkezinin değişeceği iddia edildi. Havaların ısınması yeni koronavirüsü öldürecek mi? Virüs gençler için ne kadar tehlikeli? ABD'de şok araştırma: 4 ayda 81 bin kişi ölecek

 

Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Wittenberg belediyesine bağlı Jessen ve Schweinitz şehirleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantinaya alındı.

İspanya'da Sağlık Bakanlığının aldığı "Çin malı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hızlı tanı kitlerinin" lisanssız çıktığı bildirildi.

SARS'A GÖRE BULAŞMA HIZI DAHA YÜKSEK ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ölüm oranının, 2000’li yıllardaki SARS salgını kadar yüksek olmadığını ancak bu virüsün bulaşma hızının daha yüksek olduğunu söyledi

Unutmaz, havaların ısınmasının Kovid-19 salgınını etkileyeceğine dair spekülasyonlar olduğuna işaret ederek, henüz bunu destekleyen bir veri bulunmadığını vurguladı. Kovid-19'la ilgili aşı çalışmalarına değinen Unutmaz, birçok ülkenin bu virüsü yeterince ciddiye almadığının ve bu nedenle aşı çalışmalarında geç davranıldığının altını çizdi.
Dünyanın merak ettiği soru! Havalar ısınınca virüs ölecek mi?
Unutmaz, şu anda süper bilgisayarlarla on binlerce test yapıldığını, kullanılabilir bir aşı için en iyimser sürenin bir yıl olduğunu vurgulayarak, "Virüs, şu anda çok düşük ölçeklerde mutasyona uğruyor. Bu da aşı çalışmaları için iyi bir haber." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.