Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel alımı 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel alımı 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2017'de 2 Bin Personel Alacak !

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2017 yılı performans programı  Bakanlığın web sitesinde yayımlandı. Programda 2017 yılı personel alımlarına da yer verildi.

2017 hedeflerinden bazıları şöyle: 

-Bakanlığımız teşkilatına 2017 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Atanacaklar Hakkında Yönetmelik Kapsamında ilk defa atama suretiyle değişik unvanlardan 2000 personelin açıktan alınması.
-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Atama Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı bünyesinde farklı unvanlarda 2017 yılı içerisinde Görevde Yükselme Sınavı yapılarak, atama yapılması.
-Bakanlığımız merkez teşkilatında I. Hukuk Müşaviri dâhil 16 Hukuk Müşaviri, 36 Avukat, taşra teşkilatında ise 204 Avukat görev yapmaktadır. Toplamda 310 Avukat kadrosu bulunmakta olup, hâlihazırda 240 Avukat görev yapmaktadır. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında Avukat kadrosunda görevli personelin çeşitli sebeplerle (hâkim ve savcı adaylığı, istifa gibi) görevden ayrılmaları sebebiyle her yıl mevcut kadro sayısının %15 i oranında taşra teşkilatı hukuk birimlerimizde görevlendirilmek üzere avukat alımı yapılması öngörülmektedir.
-Kapıköy Gümrük Kapısının Yap-İşlet-Devret modeli ile yenilenerek daha modern şartlarda hizmet vermesi amacıyla 24.08.2016 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirilmiş olup, 2017 yılında hizmete açılması planlanmaktadır.

Görüldüğü üzere BAKANLIK 2017 YILINDA 2 BİN MEMUR ALIMI PLANLAMAKTADIR. BU ALIMLAR MALESEF KPSS ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE DEĞİLDE MÜLAKAT ÜSTÜNLÜĞÜYLE OLACAKTIR. ALIM İLANLARI YAKIN ZAMANDA GELECEKTİR. İLANLARI HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YİZE SİZLERE EN HIZLI BİR ŞEKİLDE DUYURACAĞIZ. WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.