Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 23 Personel Alımı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 23 Personel Alımı

8 Ekim 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu.

 Yapılan açıklamaya göre toplam 23 kişi  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/a maddesi uyarınca kadrolu olarak istihdam edilecek. Teftiş Kurulu Başkanlığı 'na 23 kişi Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı olarak istihdam edilecek.

Başvurular 21 Ekim-03 Kasım 2016 tarihleri arasında kurumun internet sayfasından elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru Formu doldurulurken yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da kurumca onaylı suretinin elektronik ortamda eklenmesi gereklidir. 

Adaylarda aranacak şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak. En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idarî bilimler fakültelerinin birinden mezunu olmak. 2015 veya 2016 yıllarında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP51 puan türünden 80 ve üzeri puan almak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 460 aday arasında bulunmak. 01.01.2016 tarihi itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olmak şart.

Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara’da yapılacaktır. Yazılı sınavlar 26-27 Kasım 2016 (Cumartesi ve Pazar) tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır. Giriş Sınavına katılmaya hak kazanan adaylara kimlik bilgileri ile sınav yeri, tarihi ve saatinin yer aldığı fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi verilecektir. Sınav Giriş Belgesi, yazılı sınav başlamadan önce sınav yerinde adaylara elden teslim edilecektir. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 23 Personel Alımı ilan metnine ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.