Görüntüler infial yarattı

Görüntüler infial yarattı

Koronavirüs kabusu... Görüntüler infial yarattı!

Görüntüler infial yarattı! Elini ağzına sokup...
Dünyaya diz çöktüren koronavirüs nedeniyle bugüne dek 4 bin 200'den den fazla kişi yaşamını yitirdi. Dünya çapında neredeyse 120 bin kişiye bulaşan virüs, İtalya'yı gerçek bir kaos ülkesine çevirdi. Avrupa'da salgından en kötü etkilenen ülke olan İtalya'da 60 milyon insan karantinada. Virüs şu an dünyada Türkiye dahil 118 ülkeye yayılmış durumda. ABD'de New York yakınlarında virüsle mücadele için 'karantina bölgesi' oluşturuldu. İngiltere'de ise Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries, corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. Avrupa'nın kalbi Belçika'dan gelen görüntüler ise infial yarattı. İşte corona virüsüne dair son dakika haberleri...

Corona virüsü kabusu hız kesmiyor. 119 binden fazla kişiye bulaşan virüs nedeniyle, bugüne kadar 4 bin 200'den fazla kişi yaşamını yitirdi. İtalya, hala Avrupa'da virüsten en kötü etkilenen ülke olarak öne çıkıyor. 169 corona virüsü vakası bulunan Belçika'dan gelen görüntüler ise gündeme bomba gibi düştü.

Gerçek bir kriz ortamının hakim olduğu ülkenin tamamı yani 60 milyon insan karantina altına alındı. Uluslararası haber ajanslerının servis ettiği fotoğraflar, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor. İngiltere'de ise vaka sayısındaki hız artış panik yarattı. Dün lider Şi Cinping'in ziyaret ettiği Wuhan'da hayat normale dönmeye başlarken, Çin'de ülke genelinde virüsün yayılma hızında ciddi bir azalma oldu. Ancak virüsün dünyaya hızla yayılması büyük endişe ve korku yaratıyor. İşte corona virüsüne dair gelişmeler...


Corona virüsünün yayılmasının önüne geçmek için ülke çapında sıkı tedbir ve kısıtlamaların uygulanmaya başladığı İtalya'da ölü sayısı 631'e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 10 bini aştı. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte tarafından Pazartesi akşamı imzalanan kararname, ülkede insanların hareketliliğini kısıtlamayı ve bu yolla virüsün yayılmasının kontrol altına alınmasını hedefliyor.

60 milyonluk ülkenin tamamında Salı gününden itibaren uygulanan kararname seyahat kısıtlaması; sinema, tiyatro, müze gibi kamuya açık birçok mekanın kapatılması, toplanma yasağı, cenaze de dahil törenlerin iptali gibi gündelik hayatı derinden etkileyecek kurallar içeriyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.