Fransa'daki çıplaklar kenti

Fransa'daki çıplaklar kenti

Fransa'daki çıplaklar kenti, ikinci koronavirüs dalgasının merkezi oldu

. Dünyanın en kalabalık nüdist merkezi Cap d'Agde'de yaklaşık 100 kişinin koronavirüs pozitif çıkması ve eve dönen 50 kişinin hastalanması, Fransa'daki vakaların artması eğilimine tuz biber ekti. Sağlık yetkilileri 'çıplaklar kentinde' maske takmak dahil tüm sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarı yayımladı.

Fransa, çıplak dolaşmanın yasal olduğu güney kenti Cap d'Agde'de maske takan en az 95 nüdistin koronavirüs testinin pozitif çıkması, yanısıra buradan evine geri dönen 50 tatilcinin hastalanmasıyla alarma geçti.

İsteyen herkesin her yerinde kıyafetsiz dolaşabilmesi kadar eş değiştirme partileriyle de ünlü Cap d'Agde'ın sakinleri ve ziyaretçileri için maske takmak dahil tüm sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarı yayımlandı.

Dünyada en kalabalık nüdist topluluğunun yaşadığı yer olarak görülen ve yaz sezonunda nüfusu 40 bine kadar çıkan Cap d'Agde'da dükkanlardan şubelere, restoranlarla barlardan kulüplere dek pek çok kapalı mekan bulunuyor.

Öncesinde Sağlık Bakanı Olivier Veran, yeni vakaların partilerde eğlenen 20-40 yaş arasındakilerde görüldüğü, ama vaka sayısının yaşlılar arasında da artışta olduğu uyarısı yapmış, ancak tümden karantinaya geri dönmeye gerek olmadığını söylemişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.