FOX TV

FOX TV

RTÜK'TEN FOX TV KARARI! CEZA YAĞDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal'ın koronvirüsü ile ilgili yaptığı yorumları değerlendirerek "halkı kin ve düşmanlığa sevk eden" ifadeleri nedeniyle üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası verdi.

 
FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal’ın geçtiğimiz günlerde koronavirüsü ile ilgili yaptığı yorumları değerlendiren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “toplumu kin ve düşmanlığa sevk eden” yorumları nedeniyle FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası verilmesine karar verdi.

“TOPLUMU KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK ETMEK”
RTÜK, bugünkü toplantısında FOX TV hakkında hazırlanan uzman raporunu gündemine aldı. RTÜK, yayıncının ana haber sunucusu Fatih Portakal’ın 30, 31 Mart ve 1 Nisan 2020 tarihlerindeki koronavirüs gündemiyle ilgili yaptığı yorumları değerlendirdi.

Kurul, salgın hastalığa ilişkin pek çok tedbir alınmasına rağmen, devlet yöneticilerini haksızca hedef alan Portakal’ın toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiğine hükmetti. İfadelerin tarafsızlığa aykırı bir şekilde halkın birlik ve beraberliğinin sağlanmasına zarar verici nitelikte olduğu kanaatine varan RTÜK, 6112 sayılı Kanun’un 8/1/b maddesinde yer alan “Yayın hizmetleri, Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmü kapsamında FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım ve 3 kez program durdurma cezası verilmesine karar verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.