Flaş Suriyeliler Saraçhane'de eyleme başladı: Vatandaşlardan müdahale

Flaş Suriyeliler Saraçhane'de eyleme başladı: Vatandaşlardan müdahale

Suriyeliler Saraçhane'de eyleme başladı: Vatandaşlardan müdahale

Suriyeliler, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'yaptırmayız.. gidecekler..' açıklamalarına rağmen eylem yapma kararı almıştı. İstanbul Saraçhane’de bir grup Suriyeli eylem yapıyor. Eyleme bazı vatandaşlar 'Ne mutlu Türk'üm' sloganlarıyla tepki gösterdi. 'Kahrolsun Irkçılık' sloganları atan Suriyeliler ve ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı.. Polis olaya müdahale etti.

Son dakika.. İstanbul Saraçhane'de Suriyeliler eylem yaptı.  'Ne Mutlu Türk'üm' diyene slogan atan çok sayıda ülkücü ve MHP'lilerden oluşan vatandaşlar ve 'Kahrolsun ırkçılık' sloganları atan Suriyeliler arasında arbede yaşandı..

İstanbul Valiliği’nin kentteki kayıtlı olmayan Suriyelilerin şehri terk etmesini istemesine karşı Saraçhane’de bugün bir eylem yapıldı.

Göçmen derneklerinin düzenlediği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı ve bir açıklama yapıldı.

Göçmen derneklerinin açıklama yaptığı yere gelen bir grup ülkücü, sloganlarla eylemi protesto etti. “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları atan gruba, eylem yapanlar da “Muhacirler Allah’ın emanetidir” sloganlarıyla karşılık verdi.

Daha sonra ülkücü grup, eylem yapanlara yönelik saldırı girişiminde bulundu. Polis araya girerek saldırıya engel oldu.


Suriyeliler için yapılan eylemden…

BAKAN SOYLU ‘YAPTIRMAYIZ, GİDECEKLER..’ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yaptırmayız” açıklamasına rağmen İstanbul’daki Suriyeliler, valiliğin kentte kaydı olmayan Suriyelilerin kayıtlı bulundukları şehirlere gönderilemesine ilişkin kararını protesto etmek amacıyla bugün saat 17.00’de Fatih’te eylem yapma kararı aldı.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, “2016’da İstanbul’da kayıt durduruldu. Bir ay içinde bir insan nasıl düzenini bırakıp başka bir ile gidebilir. Dün 30 kişi gönderildi. Suriye meselesi politik bir mesele. Polis veya memur AKP’ye karşıysa elinden geleni yapıyor. İnsanların yerine bile imza atılıyor ve Suriye’ye gönderiliyor. Kimliksiz olanlara ulaşamıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.