FLAŞ! HÜKÜMETTEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

FLAŞ! HÜKÜMETTEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

FLAŞ! HÜKÜMETTEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları: 

“Başbakan seviyesinde ilk ziyareti gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ziyaret, Türk ve Bangladeş halkları arasındaki köklü bağları geliştirmesi ve Rohingya Müslümanları ile ilgili görüş alışverişine vesile olacak. Rohingya Müslümanları ile bir araya geleceğiz. Bangladeş halkı bizim kardeşimizdir, kötü gün dostumuzdur. Kurtuluş Savaşı'nda bize verdikleri destek hala Türk milletinin hafızasındadır. Dostluk bağlarımızı bugüne kadar devam ettirdik. Bangladeş genç nüfusu, dinamik yapısı ile dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Ekonomik işbirliğimizi artırmak için de gerekli zemini bulmaya çalışacağız.” Asgari ücret konusuna değinen Başbakan şunları söyledi:

Asgari ücret yeni sene girmeden önce işçi-işveren ve hükümet ilgili bakanlığımız arasında yapılan müzakerelerle belirleniyor. bu noktada TÜRK-İŞ teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak daha sonra taraflar bir araya gelecekler, en uygun şekilde tarafları bakanlığımız bir araya getirecek. En iyi şartlardan ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandıracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.