FLAŞ! Dinçerden Eğitim SENE YASAK!

FLAŞ! Dinçerden Eğitim SENE YASAK!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul bilgisayarlarından Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim Sen) internet sitesine erişimi yasaklaması üzerine sendikadan açıklama yapıldı.

Web sayfalarına erişimin engellenmesini "MEB'in 4+4+4 dayatmasına karşı mücadelemiz karşısında içine düştüğü çaresizlik" olarak değerlendiren Eğitim Sen bunun keyfi bir müdahale olduğunu söyledi.

mektup.jpeg

Açıklamada engelleme hakkında şu bilgilere yer verildi.

"Okul bilgisayarından Eğitim Sen'in internet sitesine girildiğinde ve 'Hizmet içi eğitim toplantılarında sendika üyesi öğretmenlerin protestosu' haberlerine tıklandığında, 'Bu siteye erişim sakıncalı içeriğinden dolayı, MEB isteğiyle Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir' ibaresiyle karşılaşılmaktadır.

"Bu uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin demokratik protestosuna bile tahammül edememesi, eleştirilerimize yanıt vermek yerine bu tür sansür uygulamalarını gündeme getirmesi dikkat çekicidir."

"Derhal açılmalı"

Durumun iletişim özgürlüğünün kısıtlanması olduğunu vurgulayan Eğitim Sen'e göre, yaşananlar Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in 4+4+4 diye bilinen yasayla ilgili açıklamalarına karşı sendikanın itirazlarının sonucu.

İktidarın bilgiye ulaşmayı engellemeyi bir devlet politikası haline getirdiğini belirten açıklamada, "ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt" bu uygulamaya son verilmesi istendi.

"Derhal bu hukuksuzluğa son verilmesi ve eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen'in internet sitesine erişimin açılması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.