FEFlilerden Formasyonun Kalkmasına Tepki

FEFlilerden Formasyonun Kalkmasına Tepki

Yükseköğretim Kurulunun Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine verilen pedagojik formasyonu kaldırması Çukurova Üniversitesinde protesto edildi.


YÖK'ün 5 Nisan tarihinde aldığı pedagojik formasyonu kaldırma kararı Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından protesto edildi.

YÖK'ün aldığı karar üzerine sabah saatlerinden itibaren eski Fen Edebiyat Fakültesi binası önünde bir araya gelen öğrenciler, burada alınan kararla ilgili neler yapabileceklerini konuştuktan sonra yeni Fen Edebiyat Fakültesi binası önüne doğru yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüş boyunca "Formasyon hakkımız engellenemez, Direne direne kazanacağız, Biz haklıyız biz kazanacağız" sloganlarını atan öğrenciler fakülte önüne geldiklerinde kısa bir oturma eylemi gerçekleştirdiler. Oturma eyleminden sonra öğrenciler tarafından seçilen temsilciler bir toplantı gerçekleştirerek önümüzdeki dönem nasıl bir mücadele içine gireceklerini konuştular.doguaffi.jpg

Eylemler Devam Edecek
Yapılan toplantıdan çıkan karara göre öğrenciler 18 Nisan Çarşamba günü dersleri boykot edecek ve saat 12.00'da bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirecekler. sol haber
MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.