Evlere tek tek corona virüs karantinası! Yufka alanlara bulaştı

Evlere tek tek corona virüs karantinası! Yufka alanlara bulaştı

Corona virüs salgınında Avrupa ülkelerinde ikinci dalga endişesi artarken, kritik 'Türkiye' uyarısı geldi. Denizli'de ise çalışan corona virüse yakalanan işçi tüm fabrikayı etkiledi. Gaziantep Valisi Davut Gül, kontrollü sosyal hayatın tahmini olarak ne z

Corona virüs salgınında Avrupa ülkelerinde ikinci dalga endişesi artarken, kritik 'Türkiye' uyarısı geldi. Denizli'de ise çalışan corona virüse yakalanan işçi tüm fabrikayı etkiledi. Gaziantep Valisi Davut Gül, kontrollü sosyal hayatın tahmini olarak ne zaman biteceğini açıkladı.

1 Mart'tan bu yana devam eden corona virüs pandemisi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini devam ettiriyor. Ülkenin birçok notasından karantina ve vaka haberleri geliyor. İşte salgında son gelişmeler...

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde tedbirlere ve denetimlere rağmen korona virüs (Covid-19) vaka sayısı artmaya devam ediyor. İlçede son bir günde 3, 3 günde 7 vaka görülürken toplam vaka sayısı 50'ye ulaştı.


İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibinde görevli bir doktor, korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu tedavi altına alınmıştı. 14 günlük sürecin tamamlanmasının ardından test sonucu negatif çıkan doktor yeniden görevine döndü.

DÜĞÜNE GİDEN DE EKMEK ALAN DA YAKALANIYOR 
İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü personelinin yaptığı filyasyon çalışması sonrasında ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.


Vakaların kimi zaman bir düğünde, kimi zaman ise eve ekmek getiren kişiden virüs kaptığı belirlendi. Pozitif olduğunu bilmeyen bir kişinin Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde düğüne katılması ile virüsü düğündekilere bulaştırdığı, yine pozitif olduğunu bilmeyen bir kadının yaptığı yufka ekmekleri sattığı ailelere hastalığı bulaştırdığı belirlendi.

TEMASTA BULUNAN 420 KİŞİ KARANTİNA ALTINDA 
Alınan tedbirlere ve yasaklara uymayarak pozitif kişilerle ile temas ettiği tespit edilen 420 kişi karantinaya alındı. Bu kişilerin takibi, aile hekimleri ve kolluk birimleri tarafından günlük olarak yapılmaya devam ediyor.


GAZİANTEP 
Gaziantep Valisi Davut Gül, koronavirüs aşısı bulunana kadar kontrollü sosyal hayatın tahmini olarak 2 yıl devam edeceğini söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte Kurban Bayramı'nın ilk iki günü ve öncesinde Arife günü mezarlık ziyaretinin yasaklandığını duyurdu. Vali Gül, ayrıca düğünlerin azami 2 saatle sınırlandırıldığını, kına, çeyiz gibi törenlerin de yapılamayacağını, düğün salonlarının kameralarından da kurallara uyulup uyulmadığının denetleneceğini açıkladı.

Vali Gül, bu açıklamalarını aynı zamanda Twitter'deki hesabından da duyurarak vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Davut Gül'ün bu paylaşımının ardından bir takipçisi, 'Düğünle kına arasındaki fark ne?' sorusunu yöneltti.

Düğün ile kına arasında pandemi açısından fark bulunmadığını söyleyen Vali Gül, takipçisinin sorusunu şu şekilde yanıtladı:


"Pandmi açısından fark yok! Aşı bulunana kadar kontrollü sosyal hayat devam edecek (tahmini 2 yıl) Nikah yapmayıp düğün yapmak isteyenleri 2 saatle sınırlandırdık. Düğüne ilaveten kına, çeyiz vb. tören yapmak demek, riski 2-3 kat arttırma anlamı taşır. Etkinlik artarsa risk artar."

DENİZLİ 
Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, bir fabrikadaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına dikkat çekilerek, tedbirlerinin elden bırakılmaması istendi.

Valiliğin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, kentte tedbirlere yeterince uyulmadığı anlaşılan bir fabrikada, bir pozitif vaka ile başlayan süreçte, çalışanların büyük çoğunuluğunun Kovid-19'a yakalandığı belirtildi.

KARS 
Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan karantina uygulaması kaldırıldı.


Yapılan açıklamada, Kovid-19'un yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Karahan köyünde, 13 Temmuz'da karantina uygulaması başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, köyde uygulanan karantinanın kaldırıldığı bildirildi.
DİP DALGASI GELİYOR 
Avrupa ülkelerinde ikinci dalga hazırlığının yapıldığı bu dönemde, Türkiye için de uzmanlar ‘dipten gelen dalga’ uyarılarında bulundu.

Uzmanlar kışın yeni bir dalga yaşanmaması için bir dizi önlem alınmasını istedi.


19
Hükümette yapılan değerlendirme toplantılarında, uzmanların sonbahar aylarına kadar sürecek bir dizi önlem alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundukları belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.