Ergenekon davasında Kuranlı Ayetli savunma

Ergenekon davasında Kuranlı Ayetli savunma

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını gazeteci Ünal İnanç, darbeden en çok mağdur olanın kendisi olduğunu belirterek, böyle bir iddia ile suçlanmayı anlayamadığını söyledi.

Solcu musun derseniz pek hoşlanmam, ama Kemalizm'e yürekten bağlıyım" diyen İnanç, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini talep etti.

Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, davanın sanıklarından Kemal Kerinçsiz ile ilişkisini sorduğu İnanç, Kerinçsiz ile sadece bir defa konuştuğunu anlatarak, "Onda da Kerinçsiz, gazi çocuklarını mitinglere götürüyordu. Bunun doğru olmadığını söyledim, çünkü yanlıştı" ifadelerini kullandı.

İnanç'ın savunmasının ardından, "Balyoz Planı" davasında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Albay Mustafa Koç kürsüye geldi. Koç, kendisinden ele geçmeyen, altında imzası olmayan ve üçüncü şahıslardan ele geçen dijital belgeler nedeniyle yargılandığını öne sürdü.

'HAKİM KARŞISINDA OLMAM NE ACI..'
Koç, "Cumhuriyet Çalışma Grubu"nun adını soruşturma sürecinde duyduğunu ve iddia edildiği gibi hiçbir zaman içinde yer almadığını söyledi.
Hakkındaki suçlamaların hiçbir delile dayanmadığını savunan Koç, şöyle devam etti:
"Bu soyut iddialar ile sahte dijital belgeleri hazırlayanların mahkeme karşısına çıkarılıp yargılanması gerekirken, bu suçlarla hiç alakası olmayan ve söz konusu suçlarla yargılanmaktan hicap duyan benim hakim karşısında olmam ne acı...  Meslek hayatım boyunca bir jandarma subayı olarak hukuka hizmet etmiş biriyim. Ancak hukuku ve adaleti şimdi şahsım için heyetinizden bekliyorum. Bu davanın sanığı olmam nedeniyle hayatım kaymış... Bu davadan dolayı yargılanmaktan utanıyorum. Benim dünya görüşüm bu rezil suçları işlemeye engeldir."

AYETLİ SAVUNMA
Hiç kimseden yasa dışı bir emir veya talimat almadığını söyleyen Koç, "Adımı bu rezilliklere karıştıranları Allah'a havale ediyorum" dedi.
Savunmasında Hucurat Suresinin 6. ayetinin "Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun aslını araştırın. Yoksa cahillikle bir kavme kötülük edersiniz de sonra yaptığınız şeye pişman olursunuz" mealini okuyan Koç, "Gerçek asla gizli kalamaz, er veya geç inancıma göre öbür dünyada kurulacak olan gerçek mahkemede bu komploları hazırlayanları göreceğim acaba nasıl hesap verecekler..." ifadelerini kullandı.

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Koç, beraatini talep etti.
Koç'un savunmasının tamamlanmasının ardından duruşma yarına ertelendi. VATAN
MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.