Erdoğan vurun dedi

Erdoğan vurun dedi

ERDOĞAN VURUN DEDİ, KOMUTANLAR REDDETTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan gemisini batırma emri verdiği fakat komutanlar tarafından reddedildiği iddia edildi

Doğu Akdeniz’de sular ısınmaya devam ediyor. Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyetleri ile başlayan gerilim devam ediyor. Yunanistan’ın Oruç Reis’in faaliyetlerinden rahatsız olmasından sonra başlayan gerilim her gün yeni haberlerle daha da tırmanıyor.

Konu hakkında son iddia ise Alman basınından geldi. Alman Die Welt gazetesinden yer alan ve askeri kaynaklara dayandırılan araştırma habere göre Erdoğan’ın, kimsenin ölmeyeceği şekilde bir Yunan gemisinin batırılmasını istediği fakat bu isteğin komutanlar tarafından reddedildiği öne sürüldü. Haberde ayrıca başka bir yetkilinin bir Yunan uçağını düşürmeyi teklif ettiği ancak komutanları bu isteği de geri çevirdiği iddia edildi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre haberde; “Komutanlar bunu reddedince, başka biri, bunun yerine bir Yunan uçağını düşürmeyi önerdi. Pilotun, otomatik fırlatma koltuğu ile kurtulabileceği belirtildi. Ancak komutanlar bunu da kabul etmedi” ifadelerine yer verildi.


 
HALKI ARKASINDA BİRLEŞTİRMEK İSTİYOR
Die Welt gazetesinin “Erdoğan’ın hesaplanmış savaşı” başlıklı haber-analizde, Erdoğan’ın asıl amacının azalan halk desteğini yeniden arkasında toplamak istediği iddia edildi. Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervleri, Ayasofya’nın cami olarak hizmete açılması gibi adımların da Erdoğan’ın 2023’e kadar iktidarda kalma çabası olduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca son kamuoyu yoklamalarında Erdoğan’ın ve Ak Parti iktidarının güç kaybetmesinin kaygı yarattığı ifade edildi. Koronavirüs pandemisi sırasında ülke ekonomisinin tarihi bir kriz yaşadığını öne süren gazetede “Türkiye Cumhurbaşkanı dış ve iç siyasette daha çok gücünü göstermek istiyor” denildi ve Avrupa Birliği’nin de açık bir şekilde Yunanistan’a destek vererek “istemeden” bu hedefe katkı sağladığı vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.