Erdoğan: Öğretmenlik Hep Atama ile gündeme geliyor

Erdoğan: Öğretmenlik Hep Atama ile gündeme geliyor

Erdoğan: Öğretmenlik Hep Atama ile gündeme geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 24 kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dolmabahçe'deki başbakanlık Çalışma Ofisi'nde öğretmenlerle bir araya geldi.

BURADAKİ KONUŞMASINDA ERDOĞAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR YAPTI:

tayyip.20121011112621.jpg

Tarihimiz boyunca sultanlar, liderler, devlet adamları tarafından en fazla hürmet gören konumda oldular. Barış zamanında talebelerinin arasında gönülleri aydınlatan öğretmenler, savaş zamanında öğrencileriyle birlikte en ön safta yer aldılar. Vatan ve millete sevgisinde öğretici, eğitici oldular. Öğretmenlerini ihmal eden toplumların ayakta kalma şansı yoktur. Öğretmenlerine gerekli hürmeti göstermeyen, hak ettikleri değeri vermeyen, o ödenemez fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. Öğretmenlerini yokluğu, yoksulluğa, çaresizliğe sevk eden bir milletin medeniyet tasavurru da yoktur, umudu da yoktur, geleceği yoktur. Biz böyle bir millet asla değiliz. Öğretmenlerimize ahde vefasızlık yapmak gibi bir hatanın içinde asla olmadık, asla olmayız. Eksiklerimiz olabilir. Ama asla böyle bir şeyi bilerek yapmayız. Hiç kimse kendi öğretmenine ya da bir başka öğretmene, bulunduğu makamdan, bulunduğu mevkiden bakmak gibi hürmet eksikliği içinde olamaz. Öğretmenin nazarında nasıl ki öğrenci her zaman öğrenciyse, bizim insanımız nazarında öğretmen, her zaman öğretmendir. Bu ülkenin başbakanı da olsam, en büyük siyasi partinin genel başka da olsam, şahsım öğretmenlerimin nazarında sadece bir öğrenciyim. Onlar da her zaman benim hürmette kusur edemeyeceğim öğretmenlerimdir"

Öğrenci bir gün başbakan, bakan, milletvekili, hatta öğretmen de olsa yine de öğretmeni karşısında hürmetle boynu bükük olmak durumundadır. Ne yazık ki son yıllarda öğretmenlik mesleği bütün kudsiyetinden arındırılarak, yaptıkları son derece hassas vazife göz ardı edilerek, çok farklı meseleler üzerinden ülke gündeminde yer alıyor. Bakıyorsunuz öğretmenlik sadece atama meselesiyle gündemde tutuluyor, sadece tayin meseleleriyle ülke gündeminde tutuluyor. Öğretmenliğin sadece atama, sadece tayin mevzularıyla gündeme gelmesi, sadece bu konular üzerinden konuşulması tüm öğretmenlerimiz için ciddi bir haksızlık teşkil ediyor. Atama ve tayin konuları, Türkiye genelindeki tüm öğretmenlerimizin yegane ya da birinci gündemi olmamalı. Bazı öğretmenlerimizin sorunlarının, tüm öğretmenlere teşmil edilmesi, öğretmenlik mesleğinin gerçek meselelerin arka planda kalmasına neden oluyor" DEDİ

BUNUN GİBİ ÖZEL HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum