Erdoğan çok eleştirmişti! Dev kuruluş 100 kişiyi işten attı!

Erdoğan çok eleştirmişti! Dev kuruluş 100 kişiyi işten attı!

Erdoğan çok eleştirmişti! Dev kuruluş 100 kişiyi işten attı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, dünyanın büyük kredi derecelendirme kuruluşu S&P'yi Türkiye'ye verdiği olumsuz notları nedeniyle eleştiriyordu. 'Sıfırcı hoca' olarak adlandırılan S&P Global'de  flaş bir gelişme yaşandı.

100'den fazla analistini işten çıkaran kredi derecelendirme kuruluşu S&P en kıdemli ülke notu analistlerinden de en az beşinin görevine son verdi. Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak ise, "Ülke notu grubu temelde dağıtıldı...

Büyük bir karar. Sektörde lider olarak itibarın oluşturulması 25 yıl almıştı" dedi.

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, 100'den fazla analistini işten çıkarırken, en kıdemli ülke notu analistlerinden de en az beşinin görevine son verdi.


Bir kaynağın verdiği bilgiye göre, yeniden yapılanma kapsamında, en az 130 ülkenin kredi notunu derecelendiren yüksek prestijli ülke kredi notu birimi, bankacılık sektörüne odaklanan Finansal Hizmetler iş biriminin altına yerleştirilecek.

İşten çıkarmalar hakkında bilgi sahibi olan kaynak, görevine son verilen en kıdemli çalışanın, küresel ülke notu analisti Moritz Kraemer olduğunu söyledi.


AVRUPA, ORTADOĞU VE AFRİKA BAŞ ANALİSTİ DE İŞTEN ÇIKARILDI
İşten çıkarılan kıdemli çalışanlar arasında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika baş analisti Myriam Fernandez de Heredia Martinez ve Asya-Pasifik ülkelerinden sorumlu Liesl Saldanha da bulunuyor.


BÜYÜK KARAR
Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, "Ülke notu grubu temelde dağıtıldı... Büyük bir karar. Sektörde lider olarak itibarın oluşturulması 25 yıl almıştı" dedi.

Yenişafak 

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.