Elektrik, su ve doğal gaz faturaları hakkında flaş açıklama!

Elektrik, su ve doğal gaz faturaları hakkında flaş açıklama!

Elektrik, su ve doğal gaz faturaları hakkında flaş açıklama! 6 ay boyunca…

Milyonlarca vatandaş corona virüsü salgını döneminde ekonomik sıkıntı yaşıyor.

Bir çok sektörü etkileyen salgında hükümet tedbir karaları almaya devam ediyor. Bu kapsamda pek çok destek uygulaması başlatıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise 6 aylık dönem için önemli bir açıklamada bulundu. Palandöken tarafından yapılan açıklamada, elektrik, su ve doğal gaz faturalarına uygulanan vergilerden 6 ay vazgeçilmesi gerektiği açıkladı


Hem vatandaşın hem esnafın yükü hafifleyecek
Küresel pandemi döneminde Türkiye’de vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bunun yanında TESK Başkanı Palandöken, elektrik, su ve doğal gaz fatura ödemelerinde 6 ay vergi alınmaması için talepte bulundu.


“En az 6 ay bu faturalardaki vergilerin alınmaması, hem esnafın hem de vatandaşın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır.”açıklamasında bulunan Palandöken sözlerine şu ifadeleri ekledi:
 
“Faturalarda doğal gazdan yüzde 18 KDV, elektrikten enerji fonu, TRT payı, vergi, KDV olmak üzere yüzde 20 oranında vergi, sudan ise yüzde 40 oranında olmak üzere atık su, çevre temizlik, KDV gibi kalemlerden vergi alınıyor. Esnafın ve vatandaşın üzerinden en azından 6 ay süreyle bu vergilerin kaldırılması faturaları önemli oranda düşürecek, herkese bir nebze de olsa nefes aldıracaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.