Ekranların Tanınan Yüzü Nihat Hatipoğlu’nun Eşi Kimdir?

Ekranların Tanınan Yüzü Nihat Hatipoğlu’nun Eşi Kimdir?

Ekranların Tanınan Yüzü Nihat Hatipoğlu’nun Eşi Kimdir?

Nihat Hatipoğlu ‘nun karısı kimdir, ne iş yapar? Kaç çocuğu var?


Ramazan aylarının vazgeçilmez yüzü olan Nihat Hatipoğlu yine bu sene ATV ekranlarında sahur ve iftar saatlerinde izleyicileri bilgilendirmeye devam ediyor. 

Nihat Hatipoğlu’nun bilinmeyen çok gün yüzüne gelmeyen bir aile hayatı var. Üç çocuk babası olan Nihat Hatipoğlu’nun eşi ile ilgili bilinmeyenler haber detayında yerini aldı.

Hatipoğlu’nun karısı kimdir? 

Nihat Hatipoğlu’nun ATV ekranlarında ramazan ayı boyunca programlarına devam edecek. Nihat Hatipoğlu zaman zaman tartışmalara neden oluyor ama o yolundan çizgisinden hiç vazgeçmedi. 

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardı sözünü onaylatan Nihat Hatipoğlu ‘nun eşi merak konusu oldu. İşte detayları. 

Yaptığı dini sobetler ile herkesin gönlüne taht kuran Nihat Hatipoğlu merak ediliyor. 11 Mayıs 1955 Diyarbakır doğumlu olan Nihat Hatipoğlu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun. Profesör Dr. Nihat Hatipoğlu’nun yayınlanan her programı milyonlarca kişi tarafından izleniyor.  

Nihat Hatipoğlu (d. 11 Mayıs 1955, Diyarbakır), Türk akademisyen, ilâhiyatçı. Diyarbakır, Siirt ve Malatya’da ilkokulu tamamladı. 1975’te Uşak İmam-Hatip Lisesi’ni ve Uşak Lisesi’ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. 

Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 

2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1985-1987 yılları arasında Mısır’da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur’an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. 

Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Nihat Hatipoğlu, ulusal televizyon kanallarında dinî programları hazırlayıp sunmaya 5 yıl Kanal A’da program yaparak başladı. 

Ayrıca Ankara’da yayın yapan iki yerel radyoda (Arifan radyo, Hedef Radyo) 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına halen devam etmektedir. 

2004 yılında Ramazan ayında Flash TV’de, 2005 Ramazan ayında Star TV’de Sahur programını hazırlayıp sundu. 2005 yılında Star TV’de Dosta Doğru programı sundu. 2005-2010 yılları arasında Ramazan ayı süresince Star TV’de İftar ve Sahur Programlarını sundu. 

Radyo ve televizyon izleyicileri iftar ve sahur programlarını birinci olarak seçti.[kaynak belirtilmeli] Programları Türkiye’de birçok radyoda yayınlanmaktadır. Halen atv’de haftalık programları devam etmektedir. Kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD’si bulunmaktadır. 

Yurt içinde ve yurt dışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı makaleleri, panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı. 

Sokakta yürüyemeyecek kadar ünlü. Ankara’da yaşamasına rağmen, haftanın üç günü İstanbul’a geliyor. atv’de yaptığı program ratinglerde hep üst sıralarda.

Özel reji ekibi var. Türkiye’nin önemli din adamlarından biri olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi bir televizyoncu İlahiyat uzmanı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu. İki kez ertelemek zorunda kaldığımız röportajımız için hep “Hayırlısıysa olur,” demişti. Hayırlı oldu. 

Çünkü bu kez 27 yıllık eşi Emel Hatipoğlu da yanındaydı. Ve Emel Hanım da beni kırmadı, ilk röportajını verdi. 

Ev hallerinden Türk toplumunun halet-iruhiyesine varan sohbetimiz çok renkli oldu. Hele son olarak sofraya gelen Diyarbakır usulü güvecin tadı damağımda kaldı. EMEL HATİPOĞLU Hocayı ilk 15 yaşımda gördüm. 21 yaşımda görücü usulüyle evlendik. Kendisini ilk gördüğümden beri hayranım. Üç çocuğumun da idolü babalarıdır.

Aile birliği bizde önemlidir. Eşim mutfağa girer. Güzel balık kızartır. İki sene Mısır’da yaşadı, Arapça öğrendi. Bazen gecenin bir yarısı kalkıp menemen yaptığı olur. 

Çok güzel menemen yapar. Evimize gün içinde çok insan gelir, yardım edebildiğimiz kadar ediyoruz. Evlendiğim günden bu yana bu böyle. Gerçek ihtiyaç sahipleri gelir. Elhamdülillah kötü niyetlilerle karşılaşmadık. 

NİHAT HATİPOĞLU Eşim, teyze kızım. 

Peygamber kendi kızını amcasının oğluna vermiş, problem yok bizim için. Hz. Peygamber yaptıysa, İslam eğer bir şeye müsaade etmişse…

Müslümanların bir kısmı tetikçilik yapıyor. Tetiği çektirenler, finansmanını yapanlar, silah sattıranlar başka. Çok şey sorgulanmalı. 

Kadına uzanan el, Kabe’ye uzanan el gibidir! Büyük günahtır. Bunun dinle bağlantısı yok, yanlış geleneklerle bağlantısı var. Kadına yönelik şiddet de zaman içinde azalacak, ama bizim öncelikle kavgacılıktan, kabadayılıktan kurtulmamız lazım. Kabadayılık, erkeklik değil. 

– En büyük korkunuz nedir? 

N. H: Kalbi kirlenmiş, vicdansız insanlarla muhatap olmak. İftiradan korkarım. 

– Egonuzdan kurtulabildiniz mi? 

Hiçkimsenin kurtulması mümkün değil, ama inşallah azaltıyorum. Bir şey olmadığımı biliyorum. Elimizde ne varsa, hepsi Allah’ın lütfudur. Belki benden daha iyi yapacak olanlar vardır. Ama bize bu işi Allah verdi ve bizi bununla imtihan ediyor. Ayağımızı denk almalıyız. Günün birinde Hz. Azrail gelecek ve ‘Zamanın doldu,’ diyecek. Bunu unutmuyorum.

– Önemli bir karar vermeden önce kime danışırsınız? 

Çok konuyu önce hanıma danışmışımdır. “Allah’ım hayırlı kıl benim için,” dedikten sonra da verdiğim kararı bir daha tartışmam. Tartışılması da hoşuma gitmez. Hanım her programımı izler. Kıyafet seçimlerime yardımcı olur. 

– Eşiniz teyze kızınız. Korkmadınız mı ‘Ya çocuklarımız engelli doğarsa?’ diye? 

Eşim, teyze kızım. Peygamber, kendi kızını amcasının oğluna vermiş, problem yok bizim için. Hz. Peygamber yaptıysa, İslam eğer bir şeye müsaade etmişse… İşin bilimsel yönünü dayıma sordum. 

Kendisi Dicle Üniversitesi eski rektörü. Hem asker kökenli bir albay hem de tıpçı. O da ‘İçiniz rahat olsun,’ dedi. 

– Oğullarınız sizin yolunuzdan mı gidiyor? 

Üçü de dini hassasiyeti olan çocuklar. İleride meslekleri ne olur bilemiyorum, ama beş vakit namazında, Kur’an-ı okurlar. Hz. Peygamber’in yolunda olurlar, severler. Çocuklara baskı uygulamam. Sadece namaz konusunda toleransım yok. Benim hassasiyetimi biliyorlar, ama ondan daha önemlisi, seviyorlar bu işi.
 
Bizde gördükleri için bazen cemaatli kılarız, bazen kendi kendilerine kılarlar. Ders kitabından daha çok dini kitaplar okurlar. 10 saat dini kitap okuduklarını bilirim. 

– Gelecekte eşlerinin başı örtülü mü olmalı? 

Evlilik sadece iki kişinin kararı değil, bir neslin kararıdır. Gelecek neslin kararını belirlerken oğullarımın uygun olan kişilerle evlenmelerini isterim. Benim hareket noktam Allah’tır, Peygamber’dir. Eşleri örtülü olmalı. Tercih yaparken eşlerine ‘Biz tesettürü istiyoruz,’ demeleri gerekir. 

– Örtünmeyen hanımlar büyük günah mı işliyor? 

Örtü emirdir, farzdır, tıpkı namaz kılmak gibi. 

– Örtünmediğim için cehenneme mi gideceğim? 

Onu Allah bilir, ama iyi kalpli olmanız örtünmenize engel değildir. Yani Allah ile bir anlaşmamız var, Allah bizden bir şey istiyor. Allah’ın emirlerinin esas gayesi, kulun imtihan edilmesi ve sınanmasıdır. Ve kula, yani bize deklare edilmesidir. 

Mesela domuz eti haram. Ama binlerce et helal. Allah ‘Ben size bin tane eti helal kıldım, ama bu hayvanı haram kıldım. Benim için bu hayvandan vazgeçin,’ diyor. Orada bir egonun, bir kural tanımamanın dizginlenmesi vardır. 

DİNDARLIK, KADINA ŞİDDETİ AZALTIR 

– Saç? 

Kadın için örtü, saç meselesi değil. Kadın için ölçüleri konmuş olan bir örtü, bir imtihan vesilesidir. Allah, kadını böyle görmek istemiştir, bizim Allah’ı sorgulamamız mümkün değildir. Bu mesele saç, boyun meselesi değildir. 

Ama ‘Bunu yapmayan Müslüman değildir,’ denmez. Onun hesabını Allah’a verir. Önemli olan bunu inkar etmemek. Yoksa bunu uygulamayan yüz binlerce izleyicim var benim. Söylemek zorundayım onu, ama uygular, uygulamaz, kendi bileceği şey.

 – Kur’an-ı Kerim erkeklere ‘Kadını koru, esirge,’ diyor. Bu Müslüman toplumda, 2002-2012 arasında kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Bunu yapan erkek ne kadar Müslüman?

 Elbette büyük günahlardandır. Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kur’an ‘Bir insanı haksızca katleden ebediyen ateştedir,’ diyor. İslam’ın kadına şiddeti onaylaması mümkün değil. Hatta yazımda ‘Kadına uzanan el Kabe’ye uzanan el gibidir,’ diye yazdım. 

Ha Kabe’yi yıkmışsın, ha kadın dövmüşsün. Bunun dinle bağlantısı yok, yanlış geleneklerle bağlantısı var. Kadına şiddet de zaman içinde azalacak, ama bizim öncelikle kavgacılıktan, kabadayılıktan kurtulmamız lazım. 

Yani kabadayılık, erkeklik değil. Programlarımda bunu gündeme getiriyorum: ‘Kadın senin esirin değil, eşin senin ortağındır. Sen hangi hakka sahipsen, o da aynı hakkı sahiptir.

– Tutuculukla kadına şiddet arasında bir bağ kuruyor musunuz? 

Tam aksine hiçbir bağ olamaz. Dindarlık, kadına şiddeti azaltır. Çünkü dindara söyleyecek sözünüz var, okuyacağınız ayetiniz var. Ama hiçbir inancı olmayıp da tamamen kendisini bağımsız hisseden adama söyleyecek bir sözünüz olmaz. Bunun dinle bağlantısı yok, yanlış geleneklerle bağlantısı var. Bu yüzden bizim televizyonlarda daha iyi saatlerde insanlara ulaşmamız lazım. 

RTÜK keşke ‘Bütün TV’lerde saat 23.00’ten itibaren kültürel, manevi ağırlığı olan yayınlar yapılmalıdır,’ dese. Her televizyon da bunu yapsa, kıyamet mi kopar? Önderlik iddiam yok, siyasete de uzağım

 – İslam en yeni din olarak geldi, ancak Müslüman toplumlarda savaşlar bir türlü bitmiyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz? 

 Müslümanların bir kısmı tetikçilik yapıyor. Tetiği çektirenler, finansmanını yapanlar, silah sattıranlar başka. Çok şey sorgulanmalı. Son bir yılda Müslümanlığı ve kendimizi sorgulayan ağır yazılar yazdım. Bu, ancak Müslümanların müthiş bir mekanizma, konsensüs oluşturması, bir araya gelmeleriyle çözülür. Ekonomimiz, askerimiz, parasal gücümüz ve aklımız fazla ise dinimiz etkin ve etken olur. Siz dininizi çok iyi anlatabilirsiniz. 

Ama bu özellikleriniz olmadığı zaman, siz dininizi bile anlatamazsınız. Başka kültürlerin uydusu haline gelirsiniz. İslam âleminde para çok, ama o paralar bankalarda başka amaçlarda kullanılıyor. Müslüman ülkeler geri bırakıldı ve geri kaldılar, ama bu çarkın değişeceğine inanıyorum. 

– İslam’ın reforma ihtiyacı var mı? 

Dinin reforma ihtiyacı yoktur. Dinin bütün öz kaynaklarında bütün problemlerin çözümü var. Ama Müslümanların ve Müslüman iradecilerin bakış tarzının değişmesi lazım. Halkın da, iradecilerin de ıslah olması gerekir. Kur’an, Hz. Peygamber referans olacak. 

Bu iki temelden uzaklaşmazsak, doğruyu bulacağız. Türkiye’yi ayrı tutuyorum. Türkiye’nin bugünkü hareketini beğeniyorum. 

– Siyasete girme teklifi aldınız mı? 

Elbette, ama istemedim. Önderlik iddiam yok. Siyasete uzağım. Herkes beni dinlesin, ama beni bir dini lider olarak görmesin. Nihat Hoca ile aramızda telepati var 

– Nihat Hatipoğlu’nun evdeki hali nasıldır?

E. H: Evimizin her yanı kitaptır. Bazen kızıyorum ‘Biraz toparlasan, çok dağınık tutuyorsun,’ diye. Sehpalar, masalar, her yerin üzeri kitapla doludur. 

– Sizinle ne kadar ilgilidir? 

Evde olduğu zaman ilgilenir sağ olsun. Ailemizde çocuklar her zaman önde gelir. Çocuklar şu an babalarını az görüyor. Üç çocuğumun idolü babaları. Aile birliği bizde önemlidir.

– Torun sahibi olmaya hazır mısınız? 

Büyük oğlum daha 24 yaşında. Erkek çocuk, biraz geç olgunlaşıyor. Evlendiğimizde hoca 30 yaşındaydı, ben 21. Güzel bir yaştı. Ben her zaman çocuklarıma da söylüyorum, çünkü bayanlar erken çöküyor. Eşlerin arasında mutlaka beş-altı yaş olmalı

– Teyze çocuklarıymışsınız… 

Hocayı ilk 15 yaşımda gördüm. Kayınpederim müftü olduğu olduğu için il il dolaşmışlar. Diyarbakır’a uğramıştı. Bize ziyarete gelmişti. Altı sene sonra 21 yaşıma geldiğimde, görücü usulüyle evlendik.

– Eşiniz romantik midir? Sürprizler yapmayı sever mi size? 

Kendisini ilk gördüğüm günden bu yana hayranım, çok seviyorum. 27 senelik evliyiz. Biz yeni evlendiğimiz zaman birbirimizi daha tanımıyorduk. Zevklerimiz birbirine benzer. Aramızda bir telepati bile oluştu. Bazen arayayım diye tam elime telefonu alırım, o sırada beni kendisi arar. İşinin dışındaki tüm vakti, evinde kitaplarının arasında geçirir. 

– Hiç mutfağa girer mi? – 

Girer, sağ olsun yardım eder. Eskiden daha çok yardım ederdi. Balığı kızartır, ben hazırlarım. Güzel de kızartır. İki sene Mısır’da yaşadı, Arapça öğrendi. Bu yüzden bazen gecenin bir yarısı kalkıp menemen yaptığı olur. Çok güzel menemen yapar. 

– Birbirinizden ne öğrendiniz? – 

Ben ondan çok şey öğrendim; o benim her şeyim. Bizim evimiz tanınan bir ev. Her gün mutlaka birkaç kişi gelir. Yardım edebildiğimiz kadar ediyoruz. Evlendiğim günden bu yana bu böyle. Gerçek ihtiyaç sahipleri gelir. Elhamdülillah kötü niyetlilerle karşılaşmadık.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.