Ek Ders Yanlış Ödeniyor

Ek Ders Yanlış Ödeniyor

Ek Ders Yanlış Ödeniyor

Millî Eğitim Bakanlığının yönetici, öğretmen, uzman ve usta öğreticileri ile diğer görevlilerinin aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısını, ders görevi alacakların niteliklerini ve diğer hususları düzenleyen mevzuat Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karardır.
mebbb.jpg
Bu kararın 5. ve 6. maddesi öğretmenlerin Aylık karşılığı ders ile Ek ders görevini düzenleyen maddelerdir. Buna göre;

Aylık karşılığı ders görevini düzenleyen 5. maddesine göre

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.

Ek ders görevini düzenleyen 6. maddeye göre ise aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,

c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.

Değişiklik Süreci ?

Daha önce Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Sağlık / Anadolu Sağlık Meslek Liseleri'nin Meslek dersi öğretmenleri de Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri kapsamında görülüp haftada 15 saate kadar ek ders görevi verilmekte idi.
14 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazete 'de yayınlanan "Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)" ile Bakanlık yeniden yapılandırıldığında bu liseler "Mesleki Eğitim"e bağlandı. Böylece Sağlık / Anadolu Sağlık Meslek Liseleri'nin Meslek dersi öğretmenleri de Atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamına alındı. Ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne hitaben 05.9.2012 tarihli yazısıyla ; eğitim ve öğretimin atölye ortamında yapılması nedeni ile sağlık meslek lisesi alanı öğretmenlerinin ‘atölye ve laboratuar öğretmeni' olarak değerlendirilmesi gerektiği ve norm kadrolarının da buna göre belirlenmesi için karar aldığını bildirdi.

Sonuç olarak;
Kimi Okul Müdürlükleri / Milli Eğitim Müdürlükleri eski uygulamayı devam ettirerek bu öğretmenlere haftada 15 saate kadar (rehberlik ve planlama hariç) ek ders vermektedirler. Oysa bu öğretmenler Atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında olduklarından 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate kadar ek ders görevi verilmesi gerekmektedir.

İşte son olarak MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 12/12/2012 tarih ve 8635 sayılı yazısıyla Sağlık /Anadolu Sağlık Meslek Lisesi meslek dersi öğretmenlerinin yukarıdaki karardan Atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında olduklarını ve 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate kadar ek ders görevi verilebileceğini resmi yazı ile bildirdi.
Yunus Kayra Doğan


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.