Eğitim İş Trabzon Şubesi Ankarada Bize Her Yer Trabzon dedi

Eğitim İş Trabzon Şubesi Ankarada Bize Her Yer Trabzon dedi

Eğitim İş Trabzon Şubesi yöneticileri tüm engellemelere rağmen Ankara’ya ulaştılar ve orada da “Bize her yer Trabzon” dediler.

 mebbb.jpg
29 Ekim Cumhuriyet Bayramın kutlamak için aralarında Eğitim İş sendikasının da bulunduğu 40’ın üzerinde demokratik kitle örgütü Ulus’taki Birinci Meclis Binası önünde toplandı. Eğitim İş’in Malatya, Antep, Hatay, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Eskişehir, Balıkesir, Kırklareli, Manisa ve İstanbul örgütlerinin Ankara’ya girişi engellendi. Ancak sendikanın Trabzon Şubesi yönetici ve bazı üyelerinin yer aldığı araç bayraklarını ve flamalarını saklayarak Ankara’ya girmeyi başardı.
 
Birçok istenmeyen olayın yaşandığı bayram kutlamaları ile ilgili olarak Eğitim İş Trabzon Şubesi başkanı Tamer Özlü “Cumhuriyet bu ülkenin birlik ve beraberliğinin harcıdır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde cumhuriyete sahip çıkan onbinler bütün baskı ve tehditlere rağmen orada olarak Atasının mirasına sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdi” dedi.
 
Polisin biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştığı kalabalık, dağılmayarak barikatı aşmayı başardı ve Birinci Meclis Binası önünden geçerek Anıtkabire yürüdü
 
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası
Trabzon Şubesi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.