Dolar Yıl Sonunda En Az 7 Lira Olacak

Dolar Yıl Sonunda En Az 7 Lira Olacak

Dolar Yıl Sonunda En Az 7 Lira Olacak

Dolar Yıl Sonunda En Az 7 Lira Olacak
Ekonomist Selim Kotil yıl sonunda doların en az 7 lira olacağını iddia etti.

 Sempozyomda konuşan ekonomist Selim Kotil ekonomi ile ilgili yağtığı açıklamalarda '' Dolar sözde 1 lira olacaktı ama dolar yerine tuvaletler 1 lira oldu'' dedi.

Miting meydanlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tuvalet fiyatlarının 1 lira olduğunu söylediği açıklamaları hedef alarak, '' Maharet, tuvaletleri 1 lira yapmak değil doları 1 lira yapmak, mazotu 1 lira yapmaktır'' dedi.

Ekonomi üzerinden ağır eleştiriler yapan Selim Kotil, '' 5.000 lira açlık sınırı olan ülkede 1.600 lira alan asgari ücretli kişi yiyecek bir şey bulamıyor ki ' dedi. 

Şu anda halinizden çok mu memnunsunuz" diye soran Kotil şöyle devam etti: "62 milyon kredi kartlı vatandaş var. A bak hükümet ne güzel yaptı, bize kredi getirdi. Çek krediyi git 10 gün yaz tatiline ve bütün kış öde, ödeyebilirsen. 62 milyon kredi kartı var ve herkes asgariyi ödüyor gırtlağımıza kadar battık."

Ekonomist Selim Kotil konuşmasında dikkat çekici bir iddia da bulundu ve ‘dolar yıl sonunda en az 7 TL olur’ dedi.

Kotil, "Şimdi ben buradan siyasi iradeye sesleniyorum; aday olmak için oradan vekili alacak, buradan birilerini alacak... Muhalefete sesleniyorum; hodri meydan dolar yıl sonunda en az 7 TL olacak. Ben 4 TL olacak dediğimde jöleli 1 TL olacak diyordu. Ne oldu! Şimdi o bir TL'ye bir cevap vereyim. Haydar Hoca başımızda olsaydı petrolün, mazotun fiyatı 1 TL olacaktı, ama şimdi tuvaletin fiyatı 1 TL. Maharet tuvaleti 1 TL yapmak değil, mazotu 1 TL yapmak. 5 bin lira yoksulluk sınırı olan bir ülkede, 1.500 lira açlık sınırı olan bir ülkede 1.600 lira asgari ücretle yiyecek bir şey bulamıyor ki adam tuvalete gitsin" dedi.

Kasada para yok!

"Türkiye'nin önümüzdeki 1 yılda 177.5 milyar dolar özel ve kamunun dış borcu, 53 milyar dolar cari açık, yaklaşık 230 milyar dolar ödemesi olduğunu ifade eden Kotil, "Bu da yapar ayda 20 milyar dolar. Her ay 20 milyar dolar para bulunmak zorunda. Merkez Bankası’nda 1 kuruş para yok. 27 milyar dolarımız var diyorlar net rezerv olarak, onun 20'si de Bank of England'da altın olarak duruyor. Her ay 20 milyar dolar para bulmak zorundalar. Ama artık ABD'den de para gelmiyor, çünkü o kendi derdine düştü. ABD'yi ve doları dünyada bitiren Prof. Dr. Haydar Baş oldu. Şimdi hodri meydan haydi bir araya gelsinler. Ülkenin ekonomisi battı. Hiçbir şeyimiz kalmadı, kasada para yok, satılacak kurum kalmadı. Toplam 1 trilyon dolar borç var. Siz 1 trilyon doların ne ettiğini biliyor musunuz? 83 bin adet maden ruhsatı satıldı. Anadolu'da oluk gibi petrol çıkıyor ve bunların hepsi Yahudi’ye satıldı. Türkiye'de nüfus da karıştı. Türkiye karanlık değil, kapkaranlık bir ortamın içindedir" dedi. yenimesaj

KPSS VE PERSONEL ALIMLARINI TELEFONUNUZA BİR BİLDİRİMLE GÖNDERİYORUZ TIKLA UYGULAMAYI İNDİR  TÜRKİYEDE TEK! 

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.