Dışişleri Bakanlığı'na personel alımında KPSS kalkıyor

Dışişleri Bakanlığı'na personel alımında KPSS kalkıyor

Dışişleri Bakanlığı'na personel alımında KPSS kalkıyor

Dışişleri Bakanlığı, personel alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) kaldırıyor. Yabancı dil kriterinin ön plana çıkarılacağı bir sınav sistemi ile Dışişleri Bakanlığı'na personel alınacak. Yazılı ve sözlü sınavlar da Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak.

YABANCI DİL KRİTERİ ÖN PLANA ÇIKACAK 
Dışişleri Bakanlığı'na personel alımı konusunda yeni bir yönetmelik hazırladıklarını, KPSS'nin kaldırılacağını, yabancı dil kriterinin ön plana çıkarılacağını açıklayan Mevlüt Çavuşoğlu, bu konuda şu bilgileri verdi: "Biz şu anda yeni bir personel yönetmeliği, sınav yönetmeliği hazırladık; önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Eskisinden farklı olarak bir değişiklik yaptık, bu da KPSS'yi kaldırdık. Bazıları ‘KPSS'yi kaldırdık' deyince hemen diyor ki: ‘Bizim çocuğu al, zaten sınavsız alıyorsunuz'. Öyle değil. Önce İngilizceden geçerli notu olması lazım. 

‘YURTDIŞINDA 8-10 SENE OKUYAN 3-4 SENE KPSS'YA HAZIRLANIYORDU' 
Buradaki amacımız ne biliyor musun? Şimdi, bazı çocuklarımız var, gerçekten yurtdışında sekiz 8, 10 sene okumuş. Türkiye'de okumadığı için de 3 sene, 4 sene KPSS'ye hazırlanması lazım. E, bu çocuklar Bakanlığa girmek istiyor, çok da iyi eğitim almış. Bunların önünü açmak için… Ama bir, yabancı dil kriteri; iki, yine yazılı sözlü… Yani bizim sınavlarımız gerçekten zordur.

'BİZİM SINAVLARIMIZDAN GEÇMEK KOLAY DEĞİL'
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın, "Liyakat esaslı bir sınav yapacak mısınız?" sorusuna"Tabii, tabii" diye yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP'li Durmaz'ın "Mülakatsız, liyakat esaslı…" şeklindeki sözleri üzerine de, "Mülakat en sonda beyefendi, en sonunda; önce yazılı. Ama bizim sınavları geçmek kolay değil. İngilizce tercüme, başka tercümeler, yazılı sınavlar…" dedi. CHP'li Durmaz, "90 alıyor, mülakatta eleniyor yani bunları yaşadık" diye laf atınca da Çavuşoğlu, "Siz bizim sınav sistemini bir inceleyin de ondan sonra… Görüşlerinize saygımız var ama sizin dediğiniz gibi değil" 
diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.