Dinçerden Yeni Müfredat Hakkında önemli açıklamalar

Dinçerden Yeni Müfredat Hakkında önemli açıklamalar

"Şu anda sizi yanıltmak istemiyorum ama galiba 5. Sınıftan itibaren 28 yada 29 saat olacak diye hatırlıyorum. Çizelgeden daha net görebilirsiniz. Bunun üzerine 8 saat seçmeli ders eklenince 28 artı 8 saat, 36 saat ediyor."

Dinçer, "1. Sınıfta çok daha az dersimiz var ve giderek eğitim yılı uzadıkça ders sayısının da arttığı bir programa sahibiz. İkincisi ise 1. Sınıfta hem programımız hafiflemiş vaziyette hem de müfredatımız da hafifleyecek. Dolayısıyla her gün çocuklarımız için 2 saat oyun ve fiziksel etkinlikler, serbest etkinlikler olmak üzere iki farklı uygulamamız olacak. O açıdan bakıldığında çocuklarımız için, hele hele ilkokulda çok daha yoğun bir program değil, daha rahatlamış bir program olacak. Ama ortaokul ve lisede ise giderek ağırlaşan bir programımız olacak." dedi.

O eğitim uzmanları kadar bizim de bu analizleri yaparken kullandığımız eğitim uzmanları var. Dolayısıyla bu konuda farklı metodolojik yaklaşımlara, teorik bilgilere sahip olan insanların pratik olarak dünyada bu işi yapanların ve uygulayanların stratejilerine bakmakta yarar var. Mevcut statüyü koruyan temayüllerle yapacakları değerlendirmeler benim için çok fazla bir şey ifade etmez."

Biz eğitimde kademeli bir sisteme geçmemiz sebebiyle ilkokul, ortaokulları bina olarak gözden geçiriyoruz. Bu sırada kanunun ön gördüğü bir düzenlemeyi yapmak zorundayız. Bunu yaparken biz okullarımızdan hangisi ilkokul olacak, hangisi orta okul olacak. Bu okullardan acaba hangisi İmam-Hatip okulu olarak açılacak. Bunlara dair hiçbir kararı merkezden vermiyoruz. Yerel yöneticilerimiz ihtiyaçları belirliyorlar ona göre kararları verecekler. Hangi okulun İmam-Hatip'e dönüştüğü, orta okul olduğu, meslek lisesine dönüştüğü noktasında bu gün yapılan konuşmaların yada haberlerin pek çoğu spekülatif. Daha net bir şekilde bunu Eylül ayında göreceğiz. Eylül ayına kadar yapılacak haberlerde sizlerinde ihtiyatlı yaklaşmasını tavsiye ediyorum."din.jpg

MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.