Dikkat! Domuz gribi geri mi döndü?

Dikkat! Domuz gribi geri mi döndü?

Dikkat! Domuz gribi geri mi döndü?

Domuz gribi vakası görülen Gaziantep'te vatandaşlar korkuya kapıldı. Yabancı uyruklu bir kişi, yüksek ateş ve mide bulantısı semptomlarıyla hastaneye gidince yapılan kontroller sonucu H1N1 virüsü şüphesiyle müdahale edildi. Domuz gribi taşıyan kadın hasta üzerine hastane alarma geçti.

 

Olay Gaziantep'te meydana geldi. Yabancı uyruklu bir kadın öksürük, ateş ve mide bulantısı şikayetleriyle Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidince, yapılan kontroller sonucu domuz gribi olarak da bilinen H1N1 virüsü taşıdığı tespit edildi. Türkiye'de bir dönem bir çok insanın hayatını kaybetmesine yol açan domuz gribinin geri dönme şüphesi üzerine hastane yönetimi alarma geçti.

ALARMA GEÇİLDİ

Kadın hastanın muayenesi sonucunda domuz gribi bulgusuna rastlanırken hastalığın görüldüğü kadın ise gözlem altına alındı. Hastalığın başlangıç aşamasında olduğu belirtilirken hastalığın kaynağının tespiti için çalışma başlatıldı.

Domuz gribi şüphesiyle hastanede bulunanlara maske ve eldiven dağıtılmaya başlanırken, o sırada iğne olmaya gelen bir vatandaş şu sözleri söyledi: ''Ben de hastanede içerideydim. İğne vurulmaya gelmiştim. O anlarda bir hastada domuz gribi şüphesi olduğu söylendi. Doktorlar, hemşireler birden maske takmaya başladılar.''

DOMUZ GRİBİ NEDİR?
 
 H1N1 virüsünün sebep olduğu bir grip türü olan domuz gribi, çoğunlukla kış aylarında görülmekle beraber belirtileri grip ile neredeyse aynıdır. Domuz gribi olarak adlandırılmasının nedeni ise virüsün domuzlarda görülen ve domuzlarda gribe neden olan virüs ile benzer özellikler taşımasıdır. Kuş, domuz ve insan griplerine neden olan virüslerin bir karışımı olan H1N1 virüsü, belirtilerini yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, üşüme ve titreme gibi tipik soğuk algınlığı ve grip belirtileri gibi gösteriyor.


DOMUZ GRİBİNDEN NASIL KORUNMALIYIZ?

1.Çok sık tokalaşmaktan ve öpüşmekten kaçının.

2. Ellerinizi sık sık yıkayın.

3. Ellerle temas edilen kapı kolu, bilgisayar mausları, ortak kullanılan telefonlar ve musluk gibi yüzeyleri sık sık temizleyin.

4. Kapalı alanlardan, toplu ulaşım araçlarından ve hasta kişilerin olduğu ortamlardan uzak durmaya özen gösterin.

5. Zorunlu haller dışında hastalığın görüldüğü bölgelere gitmeyin.

6. Hasta kişilerle 2 metreden daha yakın temasta bulunmayın.

7. Kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.