DİKKAT! BAŞVURUN VE PARANIZI GERİ ALIN

DİKKAT! BAŞVURUN VE PARANIZI GERİ ALIN

DİKKAT! BAŞVURUN VE PARANIZI GERİ ALIN

Türkiye'de maaş alan 12 milyona yakın emekli için yasalarımızda bazı ayrıcalıklar bulunuyor. Özellikle vergi konusunda emeklilerimizin muaf tutulduğu alanlar bulunuyor.

Emlak vergisinde emekliler belli metrekare eve sahip olmaları ve maaşlarından başka gelirleri olmamaları şartıyla muafiyetten yararlanabiliyor

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin aldıkları maaşlarından başka gelirleri yoksa, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için vergi ödemiyor.

Emekli olduktan sonra başka bir iş yerinde çalışarak gelir elde eden emekliler ise vergi ödüyor. Bankalarındaki paralarından dolayı kazanç elde eden emekliler de muafiyetten yararlanabiliyor

Eşinden dolayı ölüm aylığı alan emekliler de bu gelirleri olduğu halde emlak vergisi ödemiyor. Emeklilerin belediyelere giderek konutlarıyla ilgili beyanda bulunurken emekli olduklarını da bildirmeleri gerekiyor. Bu durumda belediyeler emeklilerin emlak vergilerini sıfıra düşürüyor. 

Geçmişte emlak vergisi ödemiş emekliler yukarıdaki şartları taşıyorlarsa bağlı bulundukları belediyelere dilekçe ile müracaat ederek 5 yıl geriye doğru ödedikleri paraları geri alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.