DGS 2018 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS 2018 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS 2018 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren DGS sonuçları için adaylar gözünü ÖSYM'den gelecek olan açıklamaya dikti. ÖSYM DGS sonuçlarının 16 Ağustos'ta adaylara duyurulacağını belirtti. DGS sonuçları açıklandığı andan itibaren adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilecek. 

21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan 2018- Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS)  değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinden itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilenen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2018 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ye giren adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 

Geçen yıl DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları 1 ay gibi bir sürede açıklanmıştı. 2018 yılında da sonuçların açıklanmasının 1 ayı bulması bekleniyor. Yani 21 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS sınavının sonuçlarının Ağustos ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor. 

DGS 21 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.15'te başlamış ve adaylara 140 dakika süre verilmiş sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanmıştı.

2018 DGS Sonuçlarının açıklanmasına ilişkin başvuru kılavuzunda yer alan bilgiler şöyle:

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ


Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) ön lisans başarı puanı

c) 2018-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. 

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.